Den tomme grund ved siden af Krystallen bliver snart bygget op i syv etager. Illustration: Dissing+Weitling Foto: Dissing+Weitling

Den tomme byggegrund ved Kalvebod Brygge bliver snart bygget op i syv etager. Dansk arkitektfirma står bag nyt og spektakulært hotel.

Ved siden af Nykredits særegne byggeri ‘Krystallen’ har der længe ligget en tom byggegrund, hvor der ikke er sket meget de seneste år.

Men snart får Krystallen kamp til stregen, når Scandic opfører det helt nye og meget iøjenfaldende hotel- og konferencecenter Scandic Spectrum. 

Her vil gæster blive forkælet med over 600 værelser, en 25 meter lang skimming pool og mere end 30.000 kvadratmeter fordelt på syv etager.

Desuden vil hotellet indeholde flere restauranter, en café, eget bageri og en skybar med god udsigt over Københavns Havn. 

Men hotellet skal være åbent for alle, der skulle få lyst til at komme på besøg, lyder det fra arkitektfirmaet bag Scandic Spectrum. 

– Vores ambition med Scandic Spectrum er at skabe et meget åbent og udadvendt hotel, hvor stueetagen åbner op mod omgivelserne og bliver en naturlig forlængelse af byens rum.

– Vi indretter stueetagen med caféer, restauranter og barer, så hotellet bliver et levende og indbydende sted at besøge og er med til skabe et attraktivt byliv i området. Huset bliver åbent for alle, siger Daniel V. Hayden, der er  partner i Dissing+Weitling og designansvarlig på projektet.

Det nye Scandic Spectrum hotel bliver  Illustration: Dissing Weitling

Indretningen i hotellet vil også bære præg af placeringen ved havnefronten, som gæsterne vil kunne genkende.

– Konceptuelt arbejder vi med flere temaer, blandt andet Kalvebod Brygges historie som hjemsted for en del af hovedstadens havneindustri, som vil kunne aflæses i valget af materialer og lyssætning, hvor rå beton, jern og stål, industrielt glas og hårdt træ kunne være fremtrædende elementer, siger Daniel V. Hayden.

Desuden vil hotellet også indføre en række grønne initiativer, der vil nedsætte hotellets klimabelastning. Blandt andet bliver der installeret solpaneler på taget og facaden bliver en aktiv dobbeltfacade, hvor vinden blandt andet bruges til udluftning.

Det er HM 2 A/S, der står for byggeriet af hotellet, der efter planen står klar til åbning i maj 2021. 

Papirøen holder kæmpe farvelfest 16. december – og du er inviteret