Nybrogade skal ikke længere være en parkeringsplads, men i stedet et grønt område. Men beboere er bekymrede. Foto: Indre by Lokaludvalg

Det skal være slut med at parkere bilen på Nybrogade i Indre By, mener Københavns Kommune. Lokale beboere frygter, at området bliver plaget af uro fra festglade københavnere.

Går man ned ad Gammel Strand og videre ned ad Nybrogade, så ser man dem straks.

Her holder der dagligt stribevis af biler på hver side af gaden, og kører en bil, så går der ikke længe, før pladsen igen er optaget af et nyt dollargrin.

Mange bilister har fundet ud, at man nemt kan parkere bilen der, hvis man har et ærinde på Strøget, men det vil Københavns Kommune gerne lave om på.

I sommeren 2017 besluttede Københavns Borgerrepræsentation at området skulle være mere grønt og rekreativt, og det betyder et endeligt farvel til parkeringspladserne i Nybrogade.

Borgerne i området hilser dog kommunens plan velkommen med en vis portion skepsis.

Formanden for Indre Bys Lokaludvalg Bent Lohmann frygter, at Nybrogade bliver en forlængelse af Gammel Strand, hvor værtshuse, barer og restauranter trækker meget støj og berusede københavnere med sig.

– På Gammel Strand har der udviklet sig et ret markant natteliv, og det går vores bekymring på. Vi kan godt frygte, at festlighederne fra Gammel Strand trækker længere ned ad gaden, siger Bent Lohmann til KBH.dk.

Han forstår ikke, at Københavns Kommune prioriterer netop det område, da metrobyggeriet stadig optager en stor del af pladsen i området.   

Bilerne holder i dag på stribe på begge sider af Nybrogade, men det vil kommunen nu lave om på. Foto: Google Maps

– På Gammel Strand skal metrobryggeriet først falde på plads, og så skal pladsen på gaden jo lige falde til ro. Vi frygter, at Nybrogade bare bliver et langt spisebord, og vi har mere brug for, at området også kan tiltrække andre typer af virksomheder eller kontorer, siger Bent Lohmann til KBH.dk.

KBH.dk har henvendt sig til Københavns Kommune for en kommentar, men Teknik- og Miljøforvaltningen vil ikke uddybe de konkrete planer for gaden på nuværende tidspunkt.

På mandag skal der afholdes et fælles borgermøde, hvor kommunen vil fremlægge sine planer for gaden, og i den forbindelse henviser forvaltningen til et tidligere svar, som centerchef Karen Margrethe Krogh har givet:

– På borgermødet vil vi informere nærmere om projektet, der handler om at omdanne Nybrogade, så den bliver langt mere indbydende end i dag – blandt andet ved at skabe et grønnere byrum med bedre forhold for fodgængere.

Borgermødet finder sted mandag 15. januar klokken 19 til 20.30 i Hovedkassen på Københavns Rådhus.

Ny parkeringskælder ved Langebro åbner i dag: Robot parkerer din bil under jorden