I et område i rivende udvikling på Strandlodsvej ved Amager Strandpark står 93 lejligheder inden længe klar til indflytning. 44 af dem bliver almene familie- og ungdomsboliger.

På Strandlodsvej ved Amager Strandpark ligger i alt fem bygninger, som oppefra ligner, at de er placeret som forskellige fugle, der har slået sig ned tæt på vandet. Nu slår den sidste og største fugl, Svanen, sig inden længe ned og tager 93 lejligheder under sine vinger – heraf 44 almene familie- og ungdomsboliger. Dermed står den sidste etape af projektet Strandholmen snart klar til indflytning. Den 16. december fejres rejsegildet for byggeriet Svanen.  

”København skal være en blandet by med plads til alle, hvor butiksekspedienten og direktøren bor side om side. Det glæder mig, at Amager med Svanen får flere almene boliger dør om dør med private boliger, og at beboerne kommer til at bo tæt på natur med strandparken og Øresund i baghaven”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

De kommende beboere i Svanen kan se frem til at bo i en blandet bebyggelse med 44 almene ungdoms- og familieboliger og 47 private lejeboliger samt to erhvervsboliger. Af de almene ungdomsboliger bliver to handicapvenlige. Beboerne i Svanen har mulighed for at samles på tværs af boligtype blandt andet i et fælleslokale og i et udendørs grønt område.

Danske Funktionærers Boligselskab DFB, som er bygherre på de almene boliger i Svanen, ser frem til flere almene boliger.

”I disse år hvor byen vokser, er der behov for billige og velfungerende boliger – og her kommer almennyttige boliger ind i billedet. De bidrager til at skabe fællesskaber og tryghed for både ældre, unge og familier. Derfor er DFB glade for samarbejdet med Københavns Kommune om almennyttige boliger i byggeriet Svanen”, Siger Ole Christian Larsen, der er næstformand i DFB. 

Det er arkitektfirmaet Holscher Nordberg, der har tegnet Strandholmen, der foruden Svanen indeholder bygningerne Glenten, Viben, Hejren, Klyden og Ternen. Svanen opføres af byggevirksomheden Casa a/s gennem en delegeret bygherremodel.

Boligerne i Svanen forventes at stå klar til indflytning i starten af 2021.

Læs også

Pigenavne – Se de mest populære pigenavne for de seneste par år.

Dækningsgrad – Dækningsgraden viser, hvor meget af din virksomheds omsætning der går til at dække virksomhedens faste udgifter. Sådan udregner du virksomhedens dækningsgrad.