Vinteren er over os, og der går ikke lang tid før kirkeklokkerne ringer julen ind. Julen er hjerternes højtid, og det gælder derfor om at fylde krop og sjæl med gode oplevelser.

Sponsoreret indhold

København strutter allerede af dejlig vinterstemning, og der er masser af muligheder for at få lys og varme, i de mørkeste måneder. Læs med her, for inspiration til vinterhygge i København. 

Brug de grønne områder

København er meget mere end Nyhavn og Strøget. Selv om det godt kan være hyggeligt at vandre rundt i de stemningsfyldte gaderne på vintertid, med lys og liv, så findes der også smukke grønne områder i byen. Hvad med en tur i en af de mange parker, for at nyde ro og fred, langt væk fra byens larm? Der er selvfølgelig også mange fantastiske museer i byen, som man kan besøge, for at fylde på med lidt åndelig føde i den kolde vintertid. 

Selv om vinteren kan være kold, så er det meget vigtigt at komme udenfor i frisk luft. Og helst mens der stadig er dagslys. Luften indenfor kan hurtig blive tung, og det kan være svært at holde gejsten oppe igennem vintermånederne, hvis man ikke sørger for at fylde på med frisk luft og lidt dagslys hver dag. Hvis du bruger meget tid indenfor, så kan det være at du skal se nærmere på ventilation og indeklima, da det er vigtigt at have et godt og sundt indeklima, både på arbejde og hjemme i privaten. 

Der er selvfølgelig også vigtigt at sørge for at have godt lys indenfor, når mørket vælter ind over os på vintertid. Faktisk kan man godt snyde kroppen lidt, med kunstig belysning, sådan at man undgår at blive påvirket af den vintermelankoli, som kan komme i mørketid. Hvis du mangler afbrydere og stikkontakter til dit hjem, så har Harald Nyborg et bredt udvalg af disse. De har selvfølgelig også et varieret udbud af lamper, sådan at du kan få den helt rigtige belysning til dit hjem. 

Brug de kulturelle tilbud

København er et mekka for kulturelle oplevelser, og der findes kunst og kultur for enhver smag. Og åndelig føde er ekstra vigtig, når vinteren sender os indenfor. Prøv derfor at give dig selv en kulturel, eller kunstnerisk, oplevelse regelmæssig, igennem vinteren. Det kan være at du tager en lørdag på museet, eller bruger en formiddag i biografmørket. Det kan også være en aften i operaen, eller hvad med at tage hele familien med ind at se et børneteater. Heldigvis så er det kulturelle tilbuddet i København bredt, og favner om mange forskellige behov. Du vil derfor helt sikkert finde noget som kan give dig glæde. 

Det er også vigtigt at du sørger for at skabe vinterhygge hjemme hos dig selv. Allier dig med en håndfuld af dine nærmeste, og brug hinanden som socialt netværk igennem vinteren. Det kan være med lækre måltider, eller at I inviterer til kreative værksted derhjemme. Det er altid skønt at skabe noget sammen med andre, og det at være kreativ sammen, kan være ramme for mange gode samtaler.  

By og land

Når du har vandret rundt i Københavns gader, og duftet til de mange oplevelser som gemmer sig i byen, så kan du løfte blikket og ta et tog ud af byen. Der findes nemlig også fantastiske oplevelser ude af byen. Hvad med at tage ned til Skovtårnet? Eller hvad med en ægte skovtur i Hareskoven? Det kan også være at det er på tide at bruge en hel dag på Louisiana. 

Når du har været på udflugt en hel dag, så kan du tage en tur på det lokale bibliotek, og låne en spændende krimi, som du kan hygge med i sofaen.