Foto: Shutterstoc

Fast ejendom er en god investering – punktum. Sådan lyder et velkendt postulat, og ser man på de historiske ejendomspriser, er det bestemt også et postulat, der har sin berettigelse.

Sponsoreret indhold

Og tager man så højde for, at fortjenesten på salg af egen bolig er skattefri, er der bestemt god grund til at anbefale private at investere i fast ejendom.

Der er bare et problem. Ejendomspriserne i København er efterhånden blevet så høje, at mange privatpersoner helt holdes ude af ejendomsmarkedet; ganske enkelt fordi de ikke har råd til at være med. I stedet hører vi om udenlandske kapitalfonde anført af Blackstone, der køber op i København i stor stil, og er med til at holde efterspørgslen – og dermed priserne – oppe.

Alternative investeringer

Når privatpersoner ikke længere har råd til at investere i fast ejendom, og i stedet må bo til leje, er de nødt til at se på hvilke investeringsalternativer, der så er til murstenene. På den måde er de høje boligpriser indirekte med til at skabe øget efterspørgsel på alternative investeringsformer. Alternativet til disse er nemlig at lade pengene stå i banken, hvor de enten bliver spist op af negative renter eller inflation – eller begge dele.

CFD’er et muligt alternativ

Foruden aktier og obligationer, som de fleste er bekendt med, er CFD’er også et attraktivt investeringsalternativ. CFD’er er finansielle kontrakter, der dækker over forskellige aktiver. Når du investerer via CFD’er, ejer du således ikke det underliggende aktiv, men har i stedet indgået en slags ”finansielt væddemål” med en modpart. 

En af fordelene ved CFD’er er, at du kan forrente dine investeringer i både stigende og faldende markeder. En anden fordel er, at der er mange forskellige aktiver at vælge imellem. Læs mere om cfd her, hvis du er interesseret i at blive klogere på denne investeringsform.

Bliver ejendomspriserne i København ved med at stige?

Det er stort set umuligt at svare på, hvordan ejendomspriserne kommer til at udvikle sig i fremtiden. Tager vi udgangspunkt i de historiske priser, er der imidlertid ikke noget, der indikerer, at priserne skulle stoppe med at stige over tid. Der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor priserne begynder at falde – hvem husker eksempelvis ikke finanskrisen i 2008-2009?

Historien viser dog, at sådanne afbrydelser som udgangspunkt er midlertidige, og har man i forvejen ikke råd til at investere i fast ejendom i København, er udfald som disse nok den eneste reelle mulighed for at få en fod indenfor på ejendomsmarkedet i hovedstaden.