Joe & The Juice, Espresso House, The Kebab Factory, Fitness World og massevis af tøjbutikker. Kronen Vanløse har det hele, og centeret er i dag åbnet for shopping-glade Københavnere.

Er Vanløse den næste smarte bydel i København? Det kan ikke udelukkes. Det nye shoppingcenter Kronen gør i hvert fald sit til, at lokke folk til fra nær og fjern. Med 60 butikker bringer Kronen mode, mad, bolig, sundhed, elektronik, børneartikler og fitness, samt andre specialistbutikker nærmere til dig.

Der er tænkt på det hele i det nye center, fortæller Mette Kapsch, partner i Solstra Capital Partners, der står bag de nye facilititer. 

– Centeret er mere åbent og lyst end ældre centre og restaurantdelen fylder mere. Dette giver en mere menneskelig skala, der gør centeret til et mere behageligt sted at opholde sig, siger hun.

Med placeringen lige op ad Vanløse Station forventes kundestrømmen at bestå af mange gående og cyklister, og der er således en overdækket cykelparkering med 1200 pladser med direkte adgang til centeret i stueplan. Der er også en parkeringskælder med plads til 400 biler.

Centeret er designet af det engelske arkitektfirma Leonard Design Architects, der blandt andet står bag de to store Westfields centre i London. Arkitektonisk kan det nye byggeri med boliger og gårdhaver i forskellige højder minde om en trækrone, der folder sig ud over Vanløse – eller en krone i arkitektonisk forstand, som en dekoration der afslutter og pryder en bygning. 

Hvoraf kommer navnet Kronen mon så?

– Det ny kvarter har fået navnet Kronen Vanløse, fordi en krone symboliserer samling; en ting eller et symbol der samlet noget. En krone kan både være en trækrone, ligesom de mange dejlige træer i Vanløse, og et symbol på en krone på toppen af noget. Navnet, Kronen, har en stærk historisk forbindelse til Vanløse og udviklingen i dansk detail handel. På Jyllingevej 56 kan man stadig se skorstenen efter margarinefabrikken “Kronen”, der blev grundlagt i 1914, fortæller Mette Kapsch til KBH.dk.

I Kronen Vanløse er planen at være lokalt forankret, selvom man også har en masse internationale brands. 

– Release party, fashion guide, fall for you, goodie days. Mode- og shopping-branchen er glad for engelske udtryk. Men i Kronen Vanløse bestræber vi os på at skrive og tale dansk i vores markedsføring og kommunikation med omverden, siger Mette Kapsch. 

Frank Jensen og Jesper Binzer klippede den røde snor over

Centeret har foreløbig haft en succesfuld åbningsdag, fortæller hun. Der har været masser af besøgende og her klokken 17 kommer Jesper Binzer, forsanger i DAD og giver gratis koncert. Så mon ikke du også bør kigge forbi?