Der venter mange lækre retrofund, når HelloVintage og Retroguld byder på deres største loppemarked nogensinde. Foto: Retroguld

Der bliver rig lejlighed til at gøre et godt retrokøb, når der afholdes kæmpe retromarked i Øksnehallen.

At gå på et rigtig godt loppemarked er ligesom at tage en tidsrejse.

Gennem 70’ernes kakkelborde og skænke i  palisandertræ i orange og brune nuancer og op til 90’ernes moderne fortolkning af tv-møblet.

Tidsrejsen kan vække alverdens minder, og sådan en rejse venter der de besøgende, der kigger forbi Øksnehallen denne weekend. Her er HelloVintage og RetroGuld, der inviterer alle retro- og vintageglade københavnere indenfor.

– Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på udstillerplanen, og det bliver helt vildt, hvad der kommer på markedet i år.  Det bliver alt fra, samlinger af vintage japanske kimonoer, gamle grammofonplader og meget andet, siger Louise Trillingsgaard, der sammen med sin mand står bag retromarkederne.

De har afholdt retromarkeder over det ganske land, og har siden 2015 arrangeret cirka 15 af de helt særlige vintage loppemarkeder. Men markedet den kommende weekend bliver det den absolut største marked, hvor der både samles moderigtigt interiør og vintagetøj.

– Vi håndplukker alle udstillerne, så alle har noget forskelligt at byde på. Men det er unika varer, hvor at folk tager deres egen personlighed med. Så jeg har set gammeldags trafiklys, der kan stå som lampe inde i stuen og én udstiller, der tidligere har taget en kæmpe udstillet bjørn med, siger Louise Trillingsgaard til KBH.dk.

Der vil være masser af lækre møbelklassikere at finde. Foto: Retroguld

Mange udstillere vil tage deres allerbedste møbler og genstande med. Foto: Retroguld

150 stande i Øksnehallen på Vesterbro

På de i alt 5.000 kvadratmeter vil der være 150 stande, hvor der både vil være tøj og møbler at finde. For det viser sig, at en blanding af moderigtigt tøj og interiør får endnu flere københavnere til at kigge forbi.

– Vi har fundet ud af, at tøjet og interiøret går rigtig godt sammen. De unge vil gerne kigge på tøjet, mens de lidt ældre besøgende hellere vil kigge på interiøret og har forstået det med bæredygtighed og genbrug. Samtidig så er mange af os jo fra Jylland, så der bliver også mulighed for at gøre en god handel, siger Louise Trillingsgaard til KBH.dk.

Alle udstillere er håndplukket, og derfor vil der være noget for enhver smag i Øksnehallen. Foto: Retroguld

Der vil være masser af chikt tøj at finde på bøjlerne. Foto: Retroguld

Derfor kan man godt forberede sig på at dykke langt ned i det mange fund, der venter, selvom at der kommer mange nysgerrige, der også er på jagt efter det gode køb.

– Vi forventer, at der kommer omkring 5-6.000 mennesker forbi i løbet af weekenden. Men det skal siges, at hvis man køber indgang om lørdagen, så kommer man også gratis ind om søndagen, siger Louise Trillingsgaard til KBH.dk.

Det koster 40 kroner i entre.

Hvad sker der: Kæmpe retro loppemarked i Øksnehallen
Hvor sker det: Øksnehallen, Halmtorvet 11, København V
Hvornår sker det: Lørdag og søndag d. 17-18 februar fra klokken 10-16.

Se hvordan det tidligere har set ud, når Retroguld og HelloVintage holder retro loppemarked:

Tillykke til den gamle dame på Kongens Nytorv: Magasin du Nord fylder 150 år