Der er livlig stemning og højt til loftet, når Madklubben Østerbro inviterer gæster indenfor til Foto: Madklubben Østerbro

Der er bliver noget for enhver smag, når Madklubben Østerbro byder gæsterne indenfor på det gamle stadion.

Østerbro Stadium har bragt glæde på Østerbro i over 100 år.

Siden sin indvielse i 1912 har det lokale stadion med den særegne facade budt alle københavnske borgere indenfor til både store og små sportsoplevelser.

Men de seneste år har der dog ikke været megen aktivitet i den gamle bygning, og flere lokaler har stået ubenyttet hen.

Men sådan skal det ikke længere være, for i løbet af efteråret har restaurantkæden Madklubben lidt efter lidt overtaget lokalerne i det gamle stadion, hvilket kulminerede for få uger siden, da Madklubben Østerbro kunne slå dørene op i starten af januar.

– Det vi hører er at folk er enormt glade for, at der er kommet noget nyt i den smukke bygning. Alle har jo et forhold til det tidligere Park, hvad enten man har hygget på Park Café eller givet den gas på natklubben. Men nu har bygningen stået tom længe, og derfor har folk virkelig været glade for, at lokalerne bliver brugt igen, siger Sine Bjarnason, der er salg- og servicechef i Madklubben, til KBH.dk. 

Med respekt for de oprindelige lokaler, så har Madklubben istandsat og fornyet interiøret, så man bydes ind i varme og hyggelige omgivelser, og med flere restauranter under samme tag, er der noget for enhver smag.

Den klassiske facade ud mod Østerbrogade har prydet gaden siden 1926. Foto: Wikimedia

– Nede i stueetagen i den gamle park cafe, der åbnede vi Tony’s Østerbro i august, og det er dermed den eneste restaurant, som vi har to af i vores portefølje. Her har vi bibeholdt det originale gulv og den smukke smedejernstrappe, der fører op til førstesalen, siger Sine Bjarnason til KBH.dk.

Håndværkerne har været på hårdt arbejde for at sikre en spritny udsigt over stadion. Foto: Madklubben Østerbro

Stemningen bliver livlig og retterne vil være af den klassiske høje kvalitet, som man kender fra Madklubben.  Foto: Madklubben Østerbro

Og her gemmer sig den allernyeste tilføjelse til madhuset i det gamle stadium i form af Madklubben Østerbro, hvor at der er frit syn til både kokkenes strabadser i køkkenet og sportsudøvernes kamp på banen. Der vil nemlig være åbent køkken og god udsigt til sportsbanen, og så snart vintervejret erstattes med forårets solskin, så bydes der også på udeservering.

– I ‘orangeriet’ vil der være panoramavinduer ud til den store tagterrasse, hvor man fra foråret vil kunne nyde en god middag og kold rosé under åben himmel, siger Sine Bjarnason til KBH.dk.

Er man en større gruppe eller vil afholde sin firmafest, så byder restauranten også indenfor i et selskabslokale med plads til 60 personer, som er blevet døbt guldsalen, hvor et fem meter  højt oliventræ pryder midten af lokalet.

Hvad enten man ikke gider at lave mad en hverdagsaften eller vil gøre noget særligt, så kan man sammensætte tre retter for under 250 kroner. Foto: Madklubben østerbro

I restauranten er der de klassiske retter fra Madklubben på menukortet og hos Tony’s i stueetagen bydes der velsmagende retter blandt andet lækre meatballs, som man kender det i fusion mellem New York og de klassiske, italienske retter.

Og det er netop den afslappede stemning i byen, som tiltaler beboerne på Østerbro, mener Sine Bjarnason:

I selskabslokalet ‘Guldsalen’ kan gæsterne nyde en sand festmiddag i godt selskab under det fem meter høje oliventræ. Foto: Madklubben Østerbro

Skal man holde en stor fest eller et større arrangement, så tilbyder Madklubben nu også et selskabslokale med plads til 180 gæster. Foto: Madklubben østerbro

– Vi er rykket ind i et område, hvor folk gerne vil gå ud tæt på hjemmet og føle sig hjemme på en hverdagsaften. Her passer konceptet rigtig godt, og giver folk god mad og service med for tre valgfrie retter for under 250 kroner, siger hun til KBH.dk.

Mange kunder har allerede nu prøvet kræfter med Madklubbens restauranter, men en af de mest populære tiltag har forløbigt været åbningen af et selskabslokalet i oktober, ved siden af Tony’s, hvor gæsterne kan holde barnedåb, fejre brullyp, rund fødselsdag eller des lige.  

– Ved siden af Tony’s åbnede vi i oktober vores store selskabslokale, hvor vi afholder alle former for arrangementer, og her er der plads til 180 personer. Det er vi rigtig glade for, at vi har fået, da vi ikke har haft det før, og vores selskabslokale har virkelig fået ben at gå på, da mange virkelig har efterspurgt den gode mad og fornuftige pris centralt i København, siger Sine Bjarnason til KBH.dk.

Frisk fisk under hammeren: På søndag er der fiskeauktion i Torvehallerne