Tusindvis af københavnere har lagt vejen forbi Hooked på Nørrebro får at få fingre i de lækre fiskeretter. Foto: Hooked

Med fisk i alle slags afskygninger på menuen har fiskerestauranten Hooked på Nørrebrogade fået københavnerne til at sætte tænderne i endnu mere fisk. Nu har ejerne bag den populære restaurant planer om at udvide.

Det er langtfra alle, der falder på halen, når der serveres fisk på tallerkenen.

For mens nogle ikke kan undvære den friske og sunde laks, tun eller torsk, så ville andre hellere spise en rød pølse, før de kom i nærheden af de slimede havdyr med ben i.

Men det har tre unge mænd fra København set stort på, og i stedet kastet sig ud i et eventyr, der sidste forvandlede en populær foodtruck til den fiskerestauranten Hooked på Nørrebrogade, der siden sin åbning i maj måned sidste år har taget serveret frisk fisk for københavnerne.

Med en sort hummer tegnet op på de hvide klinker, så skal det være en særlig delikat oplevelse at spise fisk. 

– Fisk har desværre fået et lidt ærgerligt ry blandt danskerne, og det forsøger vi selvfølgelig at lave om på ved at vise, hvad fisk også kan være. God fisk er rig på smag, vitaminer og vigtige olier, og er altså ikke bare den kedelige fiskefilet, som mange kender fra køledisken.

–  Hos os er fisk forkælelse og god mad til alle lejligheder, og det virker til, at danskerne begynder at forstå den tilgang, siger Kasper Bundgård Christensen, der er medstifter af Hooked.

Den sorte hummer på barens hvide klinker gør fiskerestauranten frisk og ung. Foto: Hooked

Den populære fiskeburger kan fås med eller uden vinegar fries. Foto: Hooked

Kasper og hans to forretningspartnere Matthew Jeffery og Lasse Bundgård Christensen kan kigge tilbage på et år 2017, hvor det er gået stærkt med at omsætte retter som fish n’ chips, asian lobster rolls og den klassiske burger, når københavnerne skulle sætte fisk på menuen: 

– Vi udvidede Hooked fra at være en simpel food truck til nu at have en rigtig restaurant midt på Nørrebrogade, og det er heldigvis gået rigtig godt. Faktisk har vi, siden vi åbnede restauranten for lidt over seks måneder siden, haft mere end 15.000 gæster igennem restauranten og solgt flere tons fisk, forklarer Kasper Bundgård Christensen.  

Nu byder 2018 på store planer, og de tre medejere vil sprede de lækre og gode retter ud til endnu flere fiskeentusiatier, og derfor håber de allerede i løbet af dette år at kunne åbne endnu en restaurant. 

Foruden de klassiske fish n’ chips byder menukortet på et væld at fiskeruller med blandt andet hummer. Og alle retter kan fås med pomfritter og dip til. Foto: Hooked

Til KBH.dk oplyses det, at de tre grundlæggere har planer om at åbne en kommende restaurant i København, men at det ikke er besluttet hvor eller hvornår endnu.  

Borgmester raser over afskaffelse af buslinje 350S: ‘Det er et no-go’