Foto: Shutterstoc

En tur rundt i Københavns gader med veninderne er vist noget af det bedste, vi kan forestille os. Her er der plads til en god portion shopping, en masse venindesnak og udsigt til gode måltider.

Sponsoreret indhold

Men det kan være svært at beslutte sig for, hvad menuen skal stå på, hvis du ikke allerede har udset dig en fiskerestaurant i hjertet af København eller har en favorit til din morgenmad.

Derfor har vi lavet en lille madguide til dig. Vi kommer med gode bud på alt det, du skal gå efter til morgenmad, frokost og aftensmad. Det gælder nemlig om at kende til byens mange perler, hvis du skal have den perfekte madoplevelse i det gode selskab. 

Her skal du spise morgenmaden

København betyder morgenmad og brunch i lange baner. For byen rummer et væld af lækre steder, hvor du kan starte dagen på den helt rigtige måde. Er I til det helt store show, kan vi anbefale Fars Dreng eller Mad & Kaffe. Begge steder får du overdådige retter, som får mundvandet til at løbe med det samme. 

På Mad & Kaffe kan du helt selv designe din brunchtallerken. Du vil få et kort, hvorpå du skal krydse de retter af, du ønsker. Herefter får du din tallerken ned med alt det, du har gået og drømt om hele morgenen. Og så er der selvfølgelig masser af juice og kaffe på menuen. 

Frokost, når det er bedst

Frokosten kan være tiltrængt efter nogle gode timer på benene. Har I måske allerede klaret shoppingen, så er der brug for et godt sted at hvile jer lidt. Heldigvis er der rigeligt at vælge imellem. For når det gælder en vaskeægte damefrokost, så er moderne smørrebrød og lækre madder altså højt på listen. 

Atelier September har allerede vundet manges hjerter. Og hvorfor ikke besøge stedet, hvor avocadomaden vandt indpas på menukortet igen? Du kan også tage forbi Apollo på Kunsthal Charlottenborg. Kaffen bør du snuppe på Andersen & Maillard på Nørrebro eller tage forbi Prolog på Vesterbro. 

Aftensmaden

Endelig er vi nået til hovedmåltidet, og det er her, hvor det kan blive svært. Hvis I er på udkig efter god mad fyldt med smag, men som ikke koster en formue, så skal I tage på én af Madklubbens mange restauranter. Du kan komme forbi alle verdenshjørner med de mange forskellige koncepter, så det står jer frit for, hvad I foretrækker. 

BÆST laver nogle eminente pizzaer, hvor I helt sikkert kan finde jeres nye favorit. De bliver serveret i stilfulde omgivelser på Indre Nørrebro. Og Kødbyen giver jer lidt at vælge imellem. Her er der også fuldt tryk på spisestederne, og der er noget for enhver smag. Hvis I er til tapas og drinks, skal I tage forbi NOHO. 

I kan også få jer en madoplevelse ud over det sædvanlige med et besøg på Gorilla. Og så kan du med fordel gå videre over på Mikkeller og få en god øl til de sene timer. Så kan I afslutte jeres venindetur på bedste vis. God fornøjelse.