Foto: Shutterstoc

Trænger du til at komme lidt væk fra hverdagens trummerum? Så kan en weekendtur være den perfekte løsning. Der er måske lang tid til, at kalenderen siger ferie.

Sponsoreret indhold

Du behøver dog ikke mere end en enkelt weekend for lige at få et lille pusterum. En weekendtur lyder for mange som en stor økonomisk udskejelse. Det kan det også nemt blive. Der er dog mange steder, du kan spare, hvis du ønsker et billigt weekendophold. Det er svært at nyde et weekendophold i fulde drag, hvis du fornuftigt set burde have ventet lidt og sparet op til det. Derfor får du i denne artikel tips til, hvordan du gør et weekendophold billigere.

Vælg budgetvenlige restauranter

Mange hotelophold inkluderer kun morgenmad i prisen. Ofte skal du derfor ud at spise på restauranter i den lokale by. Hvis du bruger lidt tid på research, kan du sagtens finde budgetvenlige restauranter. Hvis du er på weekendophold nær København, så prøv eksempelvis poke bowls i København. Poke bowls er forskellige former for lækre og mættende salater til en fornuftig pris. 

Du kan også vælge caféer i stedet for restauranter. Ofte kan du få aftensmåltider på caféer, der svarer til det, du kan få på restauranter. Forskellen er bare, at prisen typisk er lavere. Hvis du ser dig lidt om, er der altså mange muligheder for at finde billige og lækre måltider. Medmindre du specifikt går efter gourmetmad, kan du sagtens finde lækker mad i høj kvalitet, som ikke sprænger budgettet.

Bestil opholdet i god tid

Mange steder stiger prisen på et ophold, jo tættere vi kommer på afrejsedatoen. Derfor gør du klogt i at bestille opholdet i god tid. En undersøgelse omtalt i denne artikel viser, at det er billigst at booke sit hotel 28 dage før afrejse. Det er også en god idé at holde øje med deals og specielle tilbud. Typisk er der et begrænset antal af den slags tilbud, så det er endnu en god grund til at være ude i god tid.

Når du er ude i god tid, har du samtidig god tid til at planlægge turen. Det er en fordel, at du researcher på det område, du skal bo i. På den måde kan du være ekstra skarp på, hvor du finder god og billig mad, og hvad der findes af oplevelser, der ikke koster kassen. Generelt gør det også turen bedre, at du er godt forberedt. Specielt når du kun har en enkelt weekend at gøre godt med.

Undgå ferier, helligdage og mærkedage

Et sidste råd er at undgå skoleferier, helligdage og andre mærkedage. Her er hotellerne som regel godt bookede, og dermed er efterspørgslen større. Det betyder, at hotellerne ofte sætter priserne i vejret. En af fordelene ved et weekendophold er netop, at det ikke behøver at ligge i en ferie. Du kan derfor frit vælge mellem alle ledige weekender i kalenderen. 

Når du går uden om ferier og helligdage, får du og dine medrejsende også mere plads til jer selv og undgår lange køer ved morgenmaden eller et propfyldt spabad. Der er ikke noget værre end forestillingen om en afslappende ferie, der bliver spoleret af en hektisk stemning på hotellet med mennesker over det hele.