Foto: Pexels

Det kan ske, at en fjern slægtning dør, og man er eneste familie.

Sponsoreret indhold

Da er man nødt til at stå for begravelsen, og hvis der er tale om eksempelvis en grandkusine, der bor i København, mens man selv bor i Skanderborg, kan man føle sig en smule på bar bund i forhold til, hvordan sagen skal gribes an. Det hjælper vi dig med her, så læs med og få gode råd.

Heldigvis sker den slags ikke så tit, men det hænder, og da kan man få hjælp af en bedemand. En bedemand hjælper med alt det praktiske i forbindelse med dødsfaldet, og i en svær stund kan denne være guld værd, særligt hvis man ikke selv er kendt i området eller har prøvet at arrangere en begravelse før.

Find en lokal bedemand

Det er som udgangspunkt bedst at kontakte en bedemand i den by, hvor afdøde boede. Hvis vi vender tilbage til eksemplet, er det således en bedemand i København, man skal kontakte, og her er der mange at vælge i mellem. Da kan det være en mulighed at spørge en nabo til afdøde, eller måske har man selv venner eller bekendte i byen, der kan hjælpe. Man kan også slå op i den lokalavis, der gælder for det område af byen, afdøde boede i, hvor lokale bedemænd ofte annoncerer.

Man kan også vælge at benytte sig af anmeldelser på nettet for at se, hvem andre kunder har været godt, eller måske knap så godt, tilfredse med. Disse kan være til stor nytte når man researcher på noget, og netop derfor bør man også selv huske efter begravelsen at lave en vurdering af den leverandør, man valgte at bruge, således at andre kan gå glæde af ens erfaringer.

Mindesamvær på restaurant

Når man skal arrangere en begravelse, er det almindeligt at afholde mindesamvær umiddelbart efter begravelsen. I provinsen vil man ofte vælge det lokale forsamlingshus eller et lokale med tilknytning til kirken, men i København og andre store byer må man finde en restaurant i nærheden af kirken. Her aftaler man på forhånd med personalet, hvad man ønsker, og oftest vil det være en sandwich, et stykke smørrebrød eller blot kaffe og kage. Selvom burgere er noget, de fleste kan lide, er det ikke et passende valg til denne slags sammenkomst.

Styr udenom gør-det-selv

Selvom der de senere år er kommet mere fokus på gør-det-selv begravelser, er det dog ikke tilrådeligt i en situation, hvor man skal arrangere en begravelse langt fra sit eget område, og hvor man ikke kender nogen. Da er en bedemand det bedste valg, og her kan man få præcis så meget assistance, man har brug for, uanset om det gælder valg af kiste, gravsten eller blomsterarrangement i kirken.