Alle heste er forskellige. Ligesom mennesker har de også brug for forskellig slags ”påklædning” i forskellige størrelser og materialer.

Sponsoreret indhold

Der findes mange typer af hestedækkener, så det kan for nogle være en smule besværligt og kompliceret at finde det helt rigtige dækken til din hest. Derfor får du her en lille guide til, hvordan du vælger det helt rigtige hestedækken til din hest. Dækkenerne kan blandt andet findes på Canem.dk.

Hvorfor skal din hest egentlig bruge dækken?

Du kan måske have svært ved at forstå, hvorfor din hest egentlig har brug for et dækken til forskellige årstider, men det er faktisk enormt vigtigt for hestens helbred og trivsel. Der er mange fordele ved hestedækkenet – har du for eksempel en ridehest, der klippes kort om sommeren, og skal stå udenfor om natten, er det yderst vigtigt at du giver hesten et dækken på, så den ikke fryser eller bliver syg. Om vinteren, når hesten kan fryse ved eksempelvis opvarmningstræning er det igen vigtigt at give hesten dækken på for at undgå sygdomme. Uanset hvad, må du ikke gå ned på lækre og effektive dækkener til din hest. 

Sommerdækken, vinterdækken eller et helt tredje?

Der findes som sagt et rigtigt bredt og stort udvalg af hestedækkener på markedet, så det er med at være helt sikker på, hvad man egentlig leder efter. De mest udbredte hestedækkener er de såkaldte sæsondækkener, som kan bruges til forskellige vejrtyper.

Sommerdækkenet bruges selvfølgelig om sommeren, når det er varmt og hesten har brug for at holde sig kølig og holde snavs og jord væk. Modsætningen af et sommerdækken er et vinterdækken, som er med til at holde hesten varm, når det er koldt. Et vinterdækken er ofte polstret med en form for uld eller pels. 

Udover de mere traditionelle dækkener findes der også andre former for dækkener, der bruges i mere specielle eller specifikke situationer. Det kunne for eksempel være et fluedækken, der er med til at beskytte hesten fra fluer og andre insekter. Sådan et hestedækken er normalt ret tynde for at irritere hesten mindst muligt. 

Kvalitet over kvantitet!

Er du allerede hesteejer, så er du med sikkerhed godt klar over, at det er en skøn, men også enormt dyr, hobby. Det er nemlig ikke kun selve hesten, du betaler for, men også alt udstyret, hesten vil få brug for – som eksempelvis de forskellige former for dækkener. Når det kommer til køb af udstyr, og især hestedækken, er det vigtigt, at du ikke panikker over prisen og vælger det absolut billigste, fordi du ønsker at spare penge.

Når det kommer til hestedækkener, er det nemlig oftest, at det dyreste faktisk også er bedst kvalitet. Køber du et hestedækken, der er billigt og i dårlig kvalitet, kan din hest i værste tilfælde ende med at få skrammer og slidsår, der kan føre til stort ubehag for hesten ved ridning. Det er derfor vigtigt, at du ved køb af et hestedækken husker på, at det altid er kvalitet over kvantitet!