København er en dejlig by med mange muligheder. Det er der mange, der har fået øjnene op for.

Derfor er der også rigtig mange, der pakker flyttekasserne ned og pakker dem ud igen i København i et nyt hjem. Især rigtig mange unge finder vej til storbyen i forbindelse med studiet, ligesom der også er flere og flere børnefamilier, der finder det attraktivt med en lejlighed med baggård i det indre København. Hvis du gerne vil flytte til København, kan du med fordel læse med her. Herunder får du nemlig nogle gode tips til ting, du skal huske og ting, du skal være opmærksom på. 

Boligmarkedet er svært

Det kommer helt sikkert ikke som en overraskelse for dig – men alligevel bliver du måske overrasket over, hvor svært det er at finde en bolig i København. Hvis du er begrænset af et budget, finder du hurtigt ud af, at boligerne bestemt ikke hænger på træerne, ligesom du bliver bevidst om, at du måske skal grave lidt dybere i lommerne for at få råd til en husleje i København.

Hvor svært det er at finde en bolig, afhænger naturligvis også af, hvor kræsen du er. Det er eksempelvis lettere at finde en bolig i yderområderne end i København K. Det er også lettere at finde et værelse i et bofællesskab, end det er at finde et værelse med eget køkken og bad – i hvert fald hvis du har et budget som en studerende. Hvis du gerne vil flytte til København, skal du altså være forberedt på, at det kan blive sværere end forventet, og det kan komme til at tage længere tid end forventet. Du kan derfor med fordel starte din boligsøgning i rigtig god tid forud for din flytning, ligesom du kan justere dine forventninger, i forhold til hvad der er realistisk for dig at finde. 

Valg af læge og tandlæge

Når man flytter til en ny by, skal man vælge en ny læge. Forud for dette er det en rigtig god ide, at du undersøger nogle forskellige læger – du kan eksempelvis se, om de har fået nogle anmeldelser fra patienter. Lægen skal du vælge samtidig med, at du skifter din folkeregisteradresse, så det kommer til at ske helt naturligt. Dette er dog ikke tilfældet med tandlægen.

Nogle vælger at beholde deres tandlæge, selvom de flytter væk. Det kan dog være en rigtig god ide at finde en tandlæge i København, som er tættere på – især fordi der er mange dygtige tandlæger i København. Eksempelvis er der Tandlæge Østerbro, som er en tandklinik med flere tandlæger. Tandlægerne tilbyder nem tidsbestilling, hvilket er en fordel, hvis du er ny i byen, og du akut får behov for tandlægehjælp.