Robert Wadlow døde som 22-årig som følge af komplikationer på grund af hans højde. Foto: Guinness World Records Museum på Østergade

Verdens højeste mand skal gennemgå en fuld forvandling, efter at han væltede på Strøget i vinterferien og pådrog sig en skramme.

Robert Wadlow har tronet på Strøget i over 20 år.

Med en imponerende højde på 2,72 meter har den efterhånden ikoniske glasfiberfigur gennem årene stået model til utallige selfies foran Guinness World Records Museum i Østergade 16.

Efter mere end to årtier har verdens højeste mand dog brug for en makeover, og museet inviterer derfor nysgerrige gæster til at kigge med, når Robert Wadlow får farven tilbage i kinderne i slutningen af marts.

Fra 26. marts til 28. marts skal manden i det blå jakkesæt have pudset brillerne og iføres nyt tøj. Han pådrog sig nemlig en skramme, da han væltede på Strøget i vinterferien.

Robert Wadlow brugte størrelse 71 i sko. Foto: Guinness World Records Museum

– Arbejdet med restaureringen er lagt i hænderne på Anders Lerche, der er specialist i at arbejde med glasfiber, latex og livagtig bemaling i sit daglige arbejde med masker og rekvisitter til Halloween, oplyser Guinness World Records Museum.

Den store makeover kommer til at foregå i gården bag museet, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Robert Wadlow kom til verden i USA i 1918 og døde som 22-årig i 1940 af en infektion i foden. Hans kiste var 3,28 meter lang og måtte bæres af 12 personer.

Hvad sker der: Verdens højeste mand får en makeover
Hvor sker det: Østergade 16, Strøget, København K
Hvornår sker det: 26.-28. marts kl. 9-16

Find seneste Vejle nyheder på Vejle24.dk