Foto: Maja Harder

Blogger Maja Harder har lagt vejen forbi Fætter Fætter i Griffenfeldsgade, der måske serverer byens bedste tømmermændsmad.

Blogindlæg af Maja Harder.

Hos Fætter Fætter på Nørrebro har toasten, som du kender den, fået en seriøs makeover.

Selvom den klassiske skinke og ost er blevet byttet ud med ingredienser, der er lidt sværere at udtale, er deres toasts stadig snaskede nok til at kurere selv den værste omgang tømmermænd.

Toast er for mange nok noget, der forbindes med 90’erne, firkantet smelteost, en rusten toastmaskine og hvidt brød. Men billedet ændrer sig omgående, når du besøger den hippe toast-innovator i Griffenfeldsgade.

Fætter Fætter har nemlig ’rebrandet’ toasten. Nu er den lavet på frisk franskbrød af høj kvalitet og er fyldt med flamberet parmesanost, bechamelsauce og koriander – og i stedet for cola serveres maden med en bloody mary eller en tequila lemonade.

It is a toast bar, not a restaurant. Sådan lyder introen til Fætter Fætter på deres hjemmeside. Fokus er på toastene og kun på toastene.

Fætter Fætter følger med på restaurationsbranchens seneste trend, hvor servicen ’hipsterficeres’. Det vil sige, at den faktisk ikke rigtig er tilstede.

Men der er til gengæld ultraafslappet og venligt personale – som måske går lidt for meget op i toasts. De tager hensyn til, at mange af deres gæster muligvis restituerer efter en vild aften, og derfor er der intet stress i biksen.

Du kan tage din tid og chille fuldstændig til deres gennemtænkte tømmermændsplayliste og hyggelige atmosfære.

Selvom toastene hos Fætter Fætter er skrumpet uhyggeligt meget i forhold til den traditionelle parisertoast, og samtidig er blevet en del finere på den, holder priserne sig helt nede på jorden.

Du kan få en toretters toastmiddag med to gourmettoasts og en sideret for 95 kroner. Skal du all-in på gourmet-toast kan du også få en vin-menu til anretningerne – aka en flaske lambrusco. Del den og fire toasts med én du holder af for 295 kroner.

Slut eventuelt festen af med en dessert-toast fyldt med kanal, honning og vaniljecreme. Perfekt til en afslappet toast-date.

Hvad sker der: Fætter Fætter
Hvor sker det: Griffenfeldsgade 17, Nørrebro
Hvornår sker det: Se hjemmesiden for åbningstider

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser her og på majaharder.com.

Byens bedste asiatiske tapas: Maobao på Nørrebro serverer fluffy, snaskede og knasende bao’er – og vilde cocktails