De seneste år har madkulturen i København virkelig gennemgået en forandring.

Madmulighederne i Danmark er ikke længere blot smørrebrød, stegt flæsk med persillesovs og kartofler og en lækker bøf- eller flæskestegssandwich – Danmark, og især København, byder nu på et væld af internationale madsteder, lækre gourmetrestauranter, hyggelige barer og et væld af forskellige boder med streetfood.

Her får du en guide til nogle af de bedste steder at få tilfredsstillet smagsløgene i København. Tag et hurtigt lån, hvis din økonomi er skrabet, men du gerne vil ud og smage på København. 

Reffen

Det populære Copenhagen Street Food lukkede ned på papirøen efter mange års stor succes, og er nu flyttet længere ud på Refshaleøen. Reffen er Københavns nyeste skud på stammen inden for madboder og streetfood, og det store udvalg af forskellige, internationale madretter er imponerende.

Stemningen er hyggelig, og især når solen skinner strømmer folk til det lidt afsides madområde, der ligger lige ud til vandet. 

Torvehallerne 

Lige ved Nørreport Station ligger Københavns første rigtige madmarked – Torvehallerne er en moderne og mere luksuriøs udgave af et traditionelt madmarked, som byder på alt lige fra friske grøntsager, italiensk is, thailandsk mad til kaffe og friskbagt brød.

De store, åbne haller byder på alskens lækkerier og friske råvarer, og borde-bænkesættene udenfor tillader folk at nyde samværet og den lækre mad under åben himmel. 

Rebel Food

I weekenderne kan du finde forskellige food trucks fra madkaravanen Rebel Food rundt omkring i København. Formålet med madkaravanen er at samle folk til fællesskab og kærligheden for mad og at støtte iværksætteri i København. Det er forskelligt fra weekend til weekend, hvor madboderne kan findes – du kan følge dem på Facebook for at se, hvor du kan prøve deres lækre mad i den kommende weekend.