En jungle i midtbyen. Foto: Manon les Suites

Du behøver ikke flyve om på den anden side af kloden for at få tropisk klima, eksotiske planter, velgørende pool og lækre cocktails. Du kan finde det hele i Gyldenløvesgade.

Velkommen til hotellet Manon les Suites på Vesterbro. Et stenkast fra Sankt Jørgens Sø.

Hvis du ikke anede, hvor i verden, du befandt dig, og du blev ført indenfor med bind for øjnene, ville du aldrig gætte på, at du befandt dig i København.

Manon les Suites er inspireret af det grønne og luksuriøse ø-liv på Bali. Den eksotiske vibe og det næsten tropiske indeklima i det overdækkede poolområde føles ganske enkelt som alt andet end Vesterbro.

Derfor er det også en fantastisk nyhed, at Manon les Suites fremover vil byde indenfor til fredagsbar i de herlige omgivelser i poolområdet, hvor gæster for alvor kan koble af efter en lang uge på arbejdet og komme væk fra det grå og triste vejr for en stund.

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Kirsten Aggersborg er kommunikationschef for Guldsmeden Hotels, som Manon les Suites hører under. Hun glæder sig til at åbne op for besøgende den første fredag i hver måned. 

Hotellets første fredagsbar løber af stablen i dag klokken 16.

– Det bliver en klassisk fredagsbar. Et sted, hvor folk kan gå hen og mødes med kolleger og venner efter arbejde og hygge sig i et par timer. Vi har en restaurant, så folk kan blive og spise, hvis de vil, eller tage videre ud i byen, fortæller hun til KBH.dk.

– Når man er der, er det som en mental get away. Man føler, at man er langt væk fra byen uden at det kræver en lang rejse. Stemningen er god, maden er skøn, og alt er økologisk. Der kommer en dj og spiller dejlig musik, og der er masser af specielle cocktails at vælge imellem. 

Det store glastag over det balinesiske poolområde sikrer, at der er rart og lunt at opholde sig – næsten tropisk – og vandhunde er velkomne til at tage en dukkert i bassinet. Det er gratis at deltage i fredagsbaren, og det koster 150 kroner at bruge poolen.

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Kirsten Aggersborg siger, at besøgende som regel gør store øjne, når de ser stedet for første gang. Guldsmeden Hotels ejer også et hotel på Bali, og det er der, inspirationen til den eksotiske indretning kommer fra. 

Rummet er fyldt med tropiske planter, som både hænger ned fra loftet og står i store lerkrukker. Der er barområde, lysende fiskelamper og lounge-senge, som gæster kan slænge sig i med en cocktail i hånden – og så er der selvfølelig poolen og de rolige farver og mønstre i rummet, som skaber en lækker atmosfære.

Det er ikke nemt at forestille sig, at her før lå en kedelig grå gårdhave, som tilhørte HK.

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

Foto: Manon les Suites

– Når nogen ser billeder af det første gang, så reagerer de altid med en bemærkning om, at det da må være i udlandet. De færreste tror på, at det ligger lige midt i København. Det er en smule ubegribeligt for folk, fordi det ser så tropisk ud, siger hun.

– Det er en jungle i midtbyen.

Manon les Suites åbnede tilbage i april måned, men konceptet med fredagsbarer en gang om måneden er helt nyt. Der er happy hour mellem klokken 17 og 18 og ikke noget fast tidspunkt på for, hvornår det hele slutter.

– Nu bliver det første gang i dag, og så må vi se, hvordan det spænder af. Det skal have sin egen personlighed og udvikle sig naturligt, siger Kirsten Aggersborg til KBH.dk.

Hvad sker der: Fredagsbar på Manon les Suites
Hvor sker det: Gyldenløvesgade 19, København V
Hvornår sker det: Første fredag i hver måned fra klokken 16

Lys i vintermørket: Gå på opdagelse i interaktiv ballonskov på Islands Brygge i hele februar