Foto: Shutterstoc

En unik skovlegeplads, en udfordrende motionsbane og en aktivitetsplads står klar til børn og voksne ved Skodsborg Station ved Jægersborg Hegn nord for København.

Det er populært at tage en tur ud i det fri nord for København. Her er Jægersborg Dyrehave med omkring syv millioner årlige besøg Danmarks mest besøgte naturområde, og nu står en række nye tilbud klar til områdets mange skovgæster. I morgen bliver et nyt friluftsmekka indviet ved Skodsborg Station, hvor der er direkte adgang til Jægersborg Hegn, der grænser op til Dyrehaven.

Tager man Kystbanen til stationen, kan man nu starte skovturen på stationens nye forplads. Herefter kan man gå videre til en ny skovlegeplads, prøve kræfter med en ny motionsbane eller gå på opdagelse i naturen i Jægersborg Hegn. Det nye friluftsmekka er blevet til i et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Rudersdal Kommune, Kurhotel Skodsborg, Banedanmark og DSB.

“Det skal være overkommeligt for alle at komme en tur i naturen. Derfor er jeg meget begejstret for, at børnefamilierne nu har fået et oplagt udflugtsmål, hvor det er nemt at komme hen, og hvor der er masser af plads til leg både på den nye skovlegeplads og i den skønne natur. Samtidig kan de lidt større legebørn få pulsen op på den nye motionsbane. Naturen er fantastisk til leg og motion, og de oplevelser håber jeg, at endnu flere nu får del i,” siger miljøminister Lea Wermelin.

Skovlegepladsen ’Kronhjorten’ er designet over historien om kongernes hektiske parforcejagter i skoven, som man fortsat kan se spor af i de Nordsjællandske skove som Jægersborg Hegn og Dyrehaven, og som er udnævnt til UNESCO verdensarv. På legepladsen kan man derfor klatre rundt på konstruktioner, der forestiller jagthunde, heste, jægere, kong Chr. V og en segnet kronhjort. Naturstyrelsen har stået for at etablere skovlegepladsen med støtte fra Udlodningsmidler, som uddeles af Friluftsrådet.

Udgangspunkt for oplevelser

Rudersdal Kommune har omdannet en tidligere parkeringsplads til en aktivitetsplads foran stationen, hvor skoleklasser, børnehaver, børnefamilier, vandreklubber og alle andre nemt kan starte skovturen, og hvor der er plads til kulturaktiviteter.

“Jeg er glad og stolt over at være en del af dette partnerskab, der har udviklet et helt enestående mødested med mange friluftstilbud til alle aldre. Aktivitetspladsen ved stationen, skovlegepladsen og motionsbanen fletter på fineste måde stedets historie ind og bliver et fantastisk udgangspunkt for leg, motion og natur- og kulturoplevelser – noget som jeg er sikker på, at rigtig mange vil gøre brug af,” siger borgmester Jens Ive fra Rudersdal Kommune.

Motionsbanen har fået navnet Skodsborg Fitness Track, og her kan man prøve kræfter med 25 forhindringer, der er fysisk krævende og målrettet unge og voksne motionister. Kurhotel Skodsborg har finansieret motionsbanen.

“Vi er utroligt stolte af dette partnerskab og ser meget frem til at byde alle velkommen på Skodsborg Fitness Track. Det har længe været en drøm at kunne tilføje denne unikke aktivitet til vores sundhedspalet, hvor træning og naturen forenes,” siger direktør Susanne Åberg, Kurhotel Skodsborg.