Foto: Kunst2100

Med kunstlotteri og jazzkoncerter vil Kunst2100 slå et slag for kunsten på Østerbro.

Det er ikke alle, der tør vise det frem.

I værkstederne bliver der jævnligt arbejdet, slidt og overvejet, men det kan være meget grænseoverskridende at sætte sine egne værker frem for andre til deres bedømmelse.

Men i denne weekend kan man komme tæt på kunstmiljøet på Østerbro, når Kunst2100 slår dørene op på Docken og på vegne af 46 lokale kunstnere viser deres værker frem.

– Vi er jo ved at blive en institution på Østerbro, og det kan være sjovt for lokale kunstnere at vise deres håndværk frem for mange, og det kan være en god øvelse.

– Som udgangspunkt er vi jo en god blanding af glade amatører og lidt mere profesionelle, der udstiller alle former for kunstværker, både malerier, skulpturer og meget andet. På den måde skaber vi en god fælleskabsfølelse, hvor at kunstkendere og almindelige borgere kan lære hinanden bedre at kende, siger Tommy Andreasen, der er medlem af bestyrelsen og kasserer for Kunst2100, til KBH.dk.

Både amatører og halvprofessionelle kunstnere udstiller deres værker. Foto: Kunst2100

Når udstillingen åbner på lørdag bliver der god mulighed for de lokale kunstnere at vise deres værker frem, og for de besøgende kan man se frem til at deltage i Kunstlotteriet og vinde et kunstværk med hjem.

– Hvert år afholder vi jo et kunstlotteri, hvor vi trækker lod om tre kunstværker, som nogle af de udstillende kunstnere har doneret. Her går overskuddet fra lotteriet til et godt formål. I år er det Læger uden Grænser, hvor vi sidste år samlede ind til Rigshospitalets børnecancerafdeling, hvor jeg mener, at vi samlede cirka 7.000 kroner ind til det gode formål, siger Tommy Andreasen til KBH.dk.

Der vil være rig lejlighed til at finde et flot maleri til væggen. Foto: Kunst2100

Man har endda mulighed for at støtte et godt formål og vinde et kunstværk med hjem. Foto: Kunst2100

Foruden den gode oplevelse og støtten til lokalkunstens ildsjæle, så vil man kunne nyde kunsten under tonerne af jazzbandet Evergrey, der kommer og giver koncert. Og skulle man falde over det helt særlige maleri, der bare må hænge over sengegærdet derhjemme, så bliver der også solgt kunstværker i stor stil.

– Der bliver solgt rigtig mange værker i løbet af udstilling og sidste år var der en udstiller fik solgt samtlige værker og måtte melde udsolgt. Så man kan også få noget pænt med hjem at hænge på væggen, understreger Tommy Andreasen til KBH.dk.

Det koster 30 kroner i entre at deltage i Kunst2100 på Docken.

Hvad sker der: Kunst2100 på Docken
Hvor sker det: Docken, Færgehavnsvej 35, Østerbro
Hvornår sker det: 17. og 18. februar fra klokken 11 til 17.

Firserfilm og strikkebio redder lokal biograf: Nu har Valby Kino nået vigtig milepæl