Kunne du tænke dig at overnatte i en kran ved Nordhavn? Det får du mulighed for nu, men det er dyrt og ren luksus.

København har ingen tropiske strande med palmer eller bounty-stemning. Til gengæld har byen lækker minimalisme og særprægede hoteller. Nu er der føjet et nyt hotel til den kategori. En gammel kran ved Nordhavn er nu blevet til The Krane – et luksus-hotel med kun et enkelt værelse. Så eksklusiviteten er i højsædet. 

Kranens container er omdannet til et lækkert retreat med panorama-udsigt med Øresund til den ene side og København på den anden. Der er både hotelværelse, spabad og mødelokale, selvsagt lokaler lidt ud over det sædvanlige. For at komme i spa skal man bevæge sig en etage ned, hvor en tidligere “alt-mulig-container” er blevet til baderum. Her er der mulighed for massage og andre former for well-ness. 

Hvis du (og din partner?) vælger at tjekke ind på hotellet, er der ifølge The Kranes hjemmeside en ”concierge” klar til at hente og bringe jer til og fra hotellet, morgenmad med udsigt, cykler og hotellets BMW til at køre jer rundt i byen og vin og bobler i stride strømme. En nat i The Krane starter ved 18.500 kroner. Uden overnatning kan rummet og loungen bookes for 7.500 pr. dag. Samme pris gælder for mødelokalet. Spa-oplevelserne kan man købe separat og priserne starter ved 1.800 kroner pr. person.  

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

Historien bag Kranens tilblivelse kommer sig af, at entreprenør Klaus Kastbjerg havde en drøm om at skabe noget spektakulært på havnen. I Nordhavn står Kastbjerg også bag boligbyggeri The Silo, og i sin tid genbrugte han oen anden kran længere inde i Kalkbrænderiløbet til et lille mødelokale, da han udviklede kontorkomplekset Harbour House sammen med to generationer af arkitekter fra Utzon-familien. The Krane er udviklet i samarbejde med arkitekt Mads Møller fra Arcgency.

Når du entreer de flotte kvadratmeter i The Krane vil du med det samme mærke fornemmelsen af en  re-definering af dyb luksus i den danske DNA´s ånd, som de skriver på hjemmesiden. 

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

Indretningen af både hotelværelset og mødelokalet er holdt i sort. Lys strømmer ind af de store glaspartier og møder værelsernes overflader af træ, læder, granit og metal. Danske Menu har stået for det gennemførte interiør. 

Hvorfor have et mødelokale, der er kedeligt, når du kan holde dine møder med en fantastisk udsigt til at forstærke effekten af, hvad end du diskuterer under mødet? 

– Det kickstarter din fantasi, og trægulvene skaber en afslappet atmosfære, fjernt fra den kolde corporate-stemning, som Kastbjerg fortæller.

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

Arne Jacobsen og Verner Panton-design sætter prikket over i et. 

– Mit mål var at beholde kranen og transformere den om til et ikon for Nordhavn. Det synes jeg er lykkedes i samarbejde med arkitekterne og alle, der har været med. Det var en fantastik oplevelse at få gennemført, og det har taget os to år. Derfor har det været rart at samarbejde med folk, der har delt den samme drøm som mig, fortæller Klaus Kastbjerg.

Nu er det tid til, at stedets gæster kan få lov at opholde sig i drømmen.

Foto: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio