Copenhagen Sakura Festival strækker sig over to dage i april. Foto: Copenhagen Sakura Festival .

Copenhagen Sakura Festival vender atter tilbage til Langelinje Park til april, når kirsebærtræerne står i fuldt flor, og vejret er mildt nok til hygge i det fri.

Et lyserødt tæppe af blomstrende kirkebærtræer kommer til at danne ramme om den kommende japanske festival i Langelinje Park, som løber af stablen i april måned, når foråret for alvor er over os.

Copenhagen Sakura Festival er arrangeret i et samarbejde mellem Den Japanske Forening i Danmark, Københavns Kommune og den japanske ambassade. Formålet er at promovere japansk kultur, og derfor vil parken både være fyldt med japansk underholdning, lækre madboder og spændende workshops og foredrag.

Kazuko Mayar, der er tidligere formand for Den Japanske Forening i Danmark og stadig er aktiv i arbejdet med at arrangere festivalen, fortæller til KBH.dk, at det hele begyndte for 11 år siden.

En japansk forretningsmand blev (ganske forståeligt) meget begenjstret for dansk bagværk og H.C. Andersen. Han sendte sine medarbejdere til Danmark for at lære, hvordan man laver dansk brød og kager, og han udviklede efterhånden et nært forhold til sine danske kontakter.

– Som en tak til Danmark donerede han 200 kirkebærtræer til Københavns Kommune, som blev plantet ude i Langelinje Park, fortæller Kazuko Mayar, som har boet i Danmark i 40 år.

Copenhagen Sakura Festival strækker sig over to dage 28. og 29. april, og det er ganske gratis at deltage. Man skal blot tage et tæppe og en god ven under armen og troppe op i parken til en anderledes oplevelse.

– De japanske kirkebærtræer er kendt i hele verden, og når de blomstrer, at det et symbol på, at foråret er kommet. Derfor sørger vi altid for at lægge festivalen, når blomsterne er sprunget ud, så folk kan nyde det smukke syn, siger Kazuko Mayar til KBH.dk.

– Det er en japansk tradition at fejre forårets komme ved at tage mad og drikkevarer under armen og hygge på et tæppe i naturen med venner og familie og have det sjovt. Så det er også det, Copenhagen Sakura Festival grundlæggende går ud på.

Det vil være masser af forskellige boder med japanske specialiteter, som besøgende kan gå på opdagelse i. På den store scene vil der være optrædener hver halve time hele dagen med blandt andet kampsport, dans, sang og trommeshows. Begge dage afsluttes med fællesdans.

Så hop i din kimono og dyk ned i den japanske kultur 28. og 29. april fra klokken 10.30 til 16 begge dage.

Populært spiseri på toppen af Østerbro inviterer til to eksotiske pop up-weekender