Skøjtebanen ved Genforeningspladsen på Nørrebro bliver fryser ikke til is, og derfor åbner skøjtebanen ikke denne vinter. Foto: Shutterstock

Kunstskøjtebanen bliver ikke frossen nok til at byde de mange borgere velkommen, og derfor dropper Københavns Kommune planerne om at åbne skøjtebanen i år.

Først var den forsinket på grund af tekniske problemer. Men nu må beboerne i Nordvest helt droppe håbet om at stå på skøjter i deres byområde denne vinter.

For nu har Kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune officielt kastet håndklædet i ringen, og droppet alle planer om at tilbyde borgerne i Nordvest og på Nørrebro muligheden for at stå på skøjter på Genforeningspladsen mellem Borups Allé og Hulgårdsvej denne sæson.

Allerede i december blev åbningen af skøjtebanen udskudt på grund af tekniske problemer, hvor at banen ikke ville fryse ordentligt til is. Men nu erkender kommunen, at problemerne ikke står til at løse i denne vintersæson.

– Det er selvfølgelig stærkt utilfredsstillende, at vi ikke får is på i denne sæson. Men banen skal stå der i mange år, så det er vigtigere, at vi finder en ordentlig løsning, end at vi forsøger at lappe på noget.

– Derfor fortsætter vi med at fryse banen ned – også af hensyn til at forstå, hvad der er gået galt. Isen på langsiderne er, som den skal være, men den bliver blød i svingene, og det skal vi selvfølgelig have fundet forklaringen på, siger Mads Kamp Hansen, der er fritidschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Det lune vintervejr samt køleanlægget har gjort det svært at få isen til at holde. 

Men nu skal problemerne med banen undersøges til bunds, så der kan findes en løsning, der sikrer at skøjterne igen kan glide over isen på Genforeningspladsen.  

Beboerne på Nørrebro må pakke skøjterne væk denne vinter, da skøjtebanen ved Genforeningspladsen ikke åbner i år. Foto: Shutterstock

– Vi har fået en ekstern ekspert i køleanlæg til at vurdere sagen, og vi presser naturligvis på, alt hvad vi kan, for at få vores totalentreprenør på arbejdet til at løse problemet. Desværre skal der nok større ændringer af anlægget til, som først kan foretages efter vinteren, siger Rasmus Brandt Lassen, der er byggechef i Byggeri København.

Ifølge kravene til byggeriet, så skal skøjtebanen holde sig frossen 97 procent af tiden fra 1. november til 28. februar under normale vejrforhold, og det er altså dette krav som ikke kan opfyldes på nuværende tidspunkt.

Det er op til entreprenøren af banen at sikre, at anlægget virker efter hensigten, og derfor er kommunen ved at undersøge om der kan rejses et erstatningskrav mod entreprenøren. 

Kristian undrer sig over beskidte både på kanalrundfart: ‘Hvordan kan det overhovedet være tilladt?’