Torvehallerne Hav byder på massevis af frisk fisk, når der afholdes fiskeauktion nu på søndag. Foto: Torvehallerne Hav.

Pladsen omkring Torvehallerne kommer til at bugne af friskfanget fisk, når Torvehaller holder fiskeauktion på søndag.

 – Vi vil gerne slå et slag for det folkelige i en fiskeauktion, hvor folk kan købe og byde og så få en stor pose fisk for ingen penge. Derfor holder vi det også den sidste søndag i hver måned, hvor folk alligevel ikke har nogen penge.

Fiskehandler Tommy Raabo Fischer, der til daglig står bag disken i Hav Torvehallerne, er helt klar i mælet, når snakken falder på den kommende fiskeauktion, som fiskehandleren afholder for første gang i år på søndag.

Han vil nemlig gerne have københavnerne til at kaste sig over de friskfangede fisk og få flere til at prøve kræfter med alle de mange tilbud, som havet byder på.

– Det bliver en fest, hvor folk kan byde over hinanden. Hvor folk kan skule til hinanden og sende onde blikke, mens de ihærdigt forsøger at byde over på en fisk, fuldstændig som på en rigtig auktion, siger Tommy Raabo Fischer til KBH.dk.

Det er Tommy Raabo Fischers håb, at københavnerne vil prøve at kaste sig ud i nogle helt nye fiskearter. Foto: Hav Torvehallerne

Et kvarter før auktionen starter, bliver den friske fisk sat frem i kasser på torvet foran Torvehallerne, og så kan alle interesserede ellers går og kigge på hvad kasserne byder på. Og det er ikke fiskemandens rester af fisk, men i stedet helt friske og lækre fisk, der bydes på.

– Fiskene på auktionen bliver specielt indkøbt til formålet, og det er helt klart meningen, at vi gerne vil opdrage københavnerne til at prøve at spise mere kvalitetsfisk. 

– Det vil være muligt at få en helt fisk med hjem for en 50’er, og så har man bare mad til en hel uge, og så skærer vi den endda ud for kunderne i butikken, siger Tommy Raabo Fischer til KBH.dk.

Det ville bugne med frisk fisk, som ovenikøbet vil passe godt til en slatten pengepung. Foto: Torvehallerne Hav

For små penge kan man få en hel fisk med hjem og en masse inspiration til at lave lækre retter med fisk. Foto: Hav Torvehallerne

Hvad kasserne byder på, ved Tommy Raabo Fischer ikke endnu, men han lover at der bliver rige muligheder for at få lækker fisk med hjem for få penge. 

– På den her måde kan vi sætte mange af de mindre kendte fiskearter på kortet, der smager fremragende. Og så står vi også klar til en snak om, hvordan man kan lave fiskefrikdaller af halekødet og lækre fiskeburgere af fileterne, siger Tommy Raabo Fischer, der selv vil være auktionarius på søndag. 

Årets første fiskeauktion afholdes allerede nu på søndag, og kan man ikke deltage, så bliver fiskeauktionen en tilbagevendende begivenhed, der vender tilbage den sidste søndag i hver måned.

Hvis man er mere til skaldyr, så kan man også komme en tur på skolebænken i Torvehallerne – når der afholdes østersskole hver fredag eftermiddag.

Hvad sker der: Fiskeauktion ved Torvehallerne
Hvor sker det: Torvehallerne ved Israels Plads, Frederiksborggade 21
Hvornår sker det: Den sidste søndag hver måned fra klokken 12-12.30

7-årige Julius fandt forhistorisk forstenet dyr i skolegården på Østerbro