Museumsgæsterne på Glyptoteket bliver satirisk afbilledet i ny bog af HuskMitNavn. Illustration: HuskMitNavn

HuskMitNavn står bag en ny bog og udstilling i samarbejde med Glyptoteket, der på satirisk facon viser museets egne gæster.

Det er ikke for alle at gå på museum. Nogle mennesker kan ikke få nok af at vandre rundt mellem kunstmalerier og skulpturer, mens andre nok dybest set ville være fri. 

Det kan faktisk være ret underholdende at gå på museum udelukkende for at betragte andre gæster, og det er med den tanke at Glyptoteket lancerer bogen ‘Visitors’ i samarbejde med den anonyme kunstner HuskMitNavn, der har tegnet i alt 32 tegninger af museets gæster.

Bogen er en hyldest til museets gæster, og HuskMitNavns betragtninger er blevet til sjove og satiriske hverdagsoplevelser med et twist.

Ifølge Glyptotekets direktør Christine Buhl Andersen så er gæsternes opfattelse af kunsten på Glyptoteket enormt vigtig, og tegningerne viser hvordan gæsterne på underholdende vis bevæger sig rundt blandt museets statuer og kunstværker. 

Nogle museumsgæster nyder roen på Glyptoteket. Illustration: HuskMitNavn

Andre gæster lever sig helt ind i kunstværkerne. Illustration: HuskMitNavn

– Da jeg tiltrådte som direktør på Glyptoteket forærede han mig en karikaturtegning med et motiv fra museet. Den gav mig ideen til at invitere ham herind og se på vores gæster. HuskMitNavn har i sin streg en kærlighed til det mangfoldige og skæve, og har gjort sig nogle meget fine iagttagelser af samspillet mellem mennesker og kunstværker herinde, siger Christine Buhl Andersen til KBH.dk.

Og for kunstneren HuskMitNavn har det været en sjov oplevelse at afbillede gæsterne via tegninger. 

– Jeg synes, at det var en sjov ide lige fra starten, og processen omkring tegningerne har været meget intensiv. Jeg har besøgt museet og taget billeder af folk, der så på kunsten og efterfølgende gået hjem og tegnet. Og det kan man sagtens på Glyptoteket, hvor alle i forvejen tager billeder af kunsten eller hinanden, så det var der ikke nogle, der undrede sig over, siger HuskMitNavn grinende til KBH.dk. 

Og så er der de, der bare tager et billede til mobilen, så kunsten kan gemmes til senere. Illustration: HuskMitNavn

Under sine besøg kunne den anonyme kunstner helt incognito følge gæsterne, og alle billederne er virkelige hændelser, der blot er blevet taget under kunstnerens kærlige behandling. 

– Der er ikke noget, der er digtet, og alle tegningerne er rigtige oplevelser fra Glyptoteket. Folk vil ikke kunne genkende sig selv. Jeg har kun ændret folks ansigter, så det forstærkede tegningen. Men manden der sidder med sin baby der får flaske foran skulpturen i foyeren, det var en far på barsel, der sad og stenede med sin unge, siger HuskMitNavn til KBH.dk.

De 32 tegninger er samlet i denne bog, der udkommer torsdag 7. december. Foto: Glyptoteket

De 32 tegninger bliver udstillet i Glyptotekets cafe i dag torsdag, hvor der vil være reception og fernisering fra klokken 17. Det er gratis at deltage, så længe at man indløser billet til Glyptoteket.

Når man ikke at deltage i ferniseringen, så kan man stadigvæk nyde de udstillede tegninger, der er blevet købt af Ny Carlsberg Fondet og hænger i Glyptotekets café. 

Hvad: Fernisering og lancering af bogen ‘Visitors’, tegnet af kunstneren HuskMitNavn
Hvor: Glyptoteket
Hvornår: Torsdag 7. december fra klokken 17 til 18.30

Copenhagen Gin Festival vender tilbage til Sydhavnen – og det bliver større end nogensinde