The Pillar er et af mange lysende værker i København i februar måned. Foto: By & Havn/Peter Sørensen

The Pillar bliver tændt 10. februar og består af 25 lyskastere samlet i en kvadratisk formation, der skyder en massiv søjle af lys lodret op i luften.

Værket kan opleves hver dag fra klokken 18 til 24 indtil 25. februar på Göteborg Plads i Nordhavn.

Det er den danske kunstner Jakob Kvist, der har skabt det spektakulære lysene værk med støtte fra By & Havn i samarbejde med Nordhavn P/S.

Den massive lyssøjle kommer til at kunne ses over hele byen.

– I årtusinder har vi mennesker været draget af lys. Vi har samlet os omkring bålet og brugt lyset som pejlemærke i både hverdagen og til forskellige ritualer. Ideen bag The Pillar stammer fra den her tiltrækningskraft – og på samme måde bliver den et pejlemærke i Nordhavn, der trækker nysgerrige Københavnere ud i februars vintermørke, siger Jakob Kvist.

– Med værket The Pillar bliver man både vist vej til en kunstoplevelse i vintermørket og til Nordhavn, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer fra By & Havn.

Jakob Kvist har tidligere designet en række lysskulpturer til blandt andre Roskilde Festival, Made in Space, Frost Festival og Reykjavik Winter Light Festival.

Copenhagen Light Festival lyser København op i februarmørket med forskellige værker i hele byen. KBH.dk har tidligere skrevet om Ballonskoven på Islands Brygge og den grønne laserstråle tværs gennem hovedstaden, som allerede kan opleves nu. 

Samtidig står Frost Festival bag en række værker, der ligeledes lyser byen op. Blandt andet The Wave, som kan opleves på Ofelia Plads i Indre By.

Glæd dig til et spektakulært show i hele februar: Magisk lysfestival i København