Foto: Maja Harder

Maja Harder har besøgt The Caribbean Housewife i Skydebanegade, hvor der bliver serveret solid hjemmelavet suppe, som vil tilfredsstille alle dine sanser.

Blogindlæg af Maja Harder.

Hos The Caribbean Housewife på Vesterbro bliver der lavet ægte husmormad. Der er stadig tale om varm, fyldig og lækker hjemmelavet mad, som er skabt med kærlighed fra bunden med masser af eksotiske krydderier og smage fra alverdens lande.

Jamain, som både ejer og driver suppebaren, udvikler selv alle opskrifterne og laver sågar også al maden selv.

Det er sådan, hun sikrer sig, at alle retterne, hver og én, er fyldt med en solid portion husmorkærlighed.

Verdens bedste peanutsuppe
Selvom græskarsuppen ‘Pick me up pumpkin’ var imponerende sød og dejlig autentisk, så var altså det peanutsuppen, der blev vinderen af suppeprisen.

Jeg er kæmpe fan af peanutbutter og bruger cirka to dåser om måneden (ja..), men det er altså alligevel en ingrediens, der hurtigt kan blive for kvalm.

Jamain formår dog at lave verdens mest cremede peanutsuppe, der ved hjælp af stærk chili og de friskeste urter undgår at blive kvalm på nogen måde, men i stedet fuldender alle forhåbninger, en peanutfan som mig kan have.

At maden ikke skal være kvalm eller give ubehag på nogen måde, er også en del af filosofien hos The Carribean Housewife.

Jamain vil væk fra masseproducerede retter, der mest af alt handler om overskud i kassen, og i stedet lave mad, der er blevet puslet om og brugt god gammeldags tid på.

Den caribiske intime stemning blandes med latin-jazz og spændende kunst. Man føler virkelig, man bliver puslet om på denne hyggelige og autentiske suppebar.

Hvis jeg skal kategorisere konceptet, tror jeg, det må blive ‘eksperimenterende husmormad’. Følelsen af at spise fyldig mad fra mors varme køkken er klart til stede, men det er ikke kartoffelmos og boller i karry, der bliver disket op med.

Det er i stedet eksotiske supper med græsker og thailandsk basilikum, empanadas med passionsfrugt-sauce og salte plantains med kokossirup.

Udover at få gæsterne til at føle sig mætte og godt tilpas er missionen også at lave mad med de bedste, økologiske og veganske ingredienser.

Bortset fra retterne med ost er al maden på The Caribbean Housewife vegansk. Selv kokossen er valgt fra Vietnam frem for Thailand, da de der ikke lader de små aber om at hente dem fra palmerne.

Suppe er undervurderet
Ofte er suppe bare en forret eller lille appetizer på landets restauranter. Suppe bliver virkelig ikke udnyttet til det fulde potentiale.

Det finder du i den graf ud af, hvis du besøger The Caribbean Housewife.

Efter at ’juicing’ nu i noget tid har været det nye sort, skal ’souping’ fremadrettet bane vejen frem for innovative måder at spise sundere på. I hvert fald hvis man spørger de trenddikterende madeksperter fra USA.

Skynd dig, hvis du vil nå at besøge The Carribean Housewife og smage verdens bedste peanutsuppe.

Biksen er kun åben indtil 21. marts, hvor den efterfølgende forvandles til en isbar. Dét er da smart.

Hvad sker der: The Caribbean Housewife
Hvor sker det: Skydebanegade 3, 1709 København V
Hvornår sker det: Indtil 21. marts

Til middag i Cofocos nordiske drivhus: Väkst byder på melorme, engsyre og mindfulness