Det bliver muligt at prøve stort set alle former for spiritus på Amager denne weekend. Foto: Rene Steinvig

Der bliver rig mulighed for at prøve forskellige slags spiritus og få udfordret ganen, når der afholdes spiritusfestival denne weekend.

Det er slet ikke for alle, og mens nogle synes, at den skarpe smag af spiritus minder om gammelt tovværk, så finder andre en helt anden og nuanceret oplevelse i bunden af glasset.

Spiritus kommer i mange former og farver, og hvad enten man er til rom, whisky, gin eller cognac, så bliver det en sand oplevelse at prøve at smage nyt af de skarpe dråber.

Det bliver der nemlig rig mulighed for på Amager denne weekend, hvor Gunnar Madsens Vinhandel arrangerer spiritusfestival.

– Ja, det sjove er faktisk, at vi var de første, der startede op i København for fem-seks år siden. Der var nogle, der startede en stor whiskymesse, men interessen forsvandt hurtigt igen. Derfor fandt vi ud af, at folk skulle komme og smage mange forskellige slags spiritus, siger Rene Steinvig, der er indehaver af Gunnar Madsens Vinhandel og arrangør af spiritusfestivalen, til KBH.dk.

Der bliver masser at smage på og dufte til, når der afholdes spiritusfestival på Amager på lørdag. Foto: Rene Steinvig

Og der er i den grad kommet flere forskellige flasker på bordene, når spiritusfestivalen på lørdag kan slå dørene op.

I alt kommer ni importører af spiritus og viser i alt 120 særligt udvalgte varer frem, og der bliver masser at smage og dufte til.

– I år så har vi en lakridslikør med fra det dansk destilleri Trolden i Jylland, og den smager fantastisk, så det tror jeg virkelig bliver et hit. Så har vi også fået en cannabis-gin hjem, hvor at man har fjernet det aktive stof THC, men bibeholdt smagen af cannabis. Den får vi også, som nogle af de første herhjemme, så det skal nok blive sjovt, siger Rene Steinvig til KBH.dk.

Men er man mere på udkig efter de gyldenbrune dråber i glasset, så er der også udsigt til en helt særlig oplevelse. Der bydes nemlig også på en årgangswhisky fra 1966, der koster mellem 16-20.000 kroner flasken.

Blandt andet byder festivalen på lakridslikør, cannabis-gin og en meget, meget dyr årgangswhisky. Foto: Rene Steinvig

Den bliver der også mulighed for at stikke næsen i og smage – men en smagsprøve på blot én centiliter koster 175 kroner.

Bortset fra den dyre årgangswhisky, så er det ikke skal flå i pengepungen, for mange smagsprøver er i forvejen inkluderet i entrebilletten, forklarer Rene Steinvig:

– Man betaler 295 kroner for en billet og så kan man smage 30 forskellige produkter, så man behøver ikke at have flere penge op ad lommen. Det kan man også mærke på vores publikum, hvor der både kommer de helt unge par på SU, men også ældre mennesker, og folk er altid søde og kommer hinanden ved, siger han til KBH.dk.

Det skal nemlig være en hyggelig oplevelse, at kunne mødes over at smage og prøve noget forskelligt på spiritusmessen.

– Vi lukker kun 160 mennesker ind, og der skal ikke være flere mennesker. Der skal være god plads til at man kan komme til at smage på varerne og få en snak med folk, og hygge sig, så derfor må det heller ikke blive for stort. Men der er allerede solgt 120 billetter, så der ikke mange billetter tilbage, siger Rene Steinvig til KBH.dk.

Det skal købes billet på forhånd for at deltage i festivalen. 

Hvad sker der: Spiritusfestival på Amager
Hvor sker det: Prags Boulevard – ved Gunnar Madsens Vinhandel
Hvornår sker det: Lørdag d. 10/3 klokken 16.00 – 20.00

Shoppingcenter med vokseværk: Så stort bliver Fisketorvet på Kalvebod Brygge