Bakken er verdens ældste forlystelsespark. Foto: PR

Verdens ældste forlystelsespark vil ikke længere nøjes med at holde åbent om sommeren, som den har gjort de sidste 434 år.

Bakken har længere kæmpet for at få lov til at holde åbent på andre tidspunkter end blot om sommeren, og nu baner en ny miljøgodkendelse endelig vej for, at det kan lade sig gøre. 

Fra 2018 vil Bakken derfor begynde at holde åbent i skolernes efterårsferie og i juletiden, og det glæder ikke overraskende Bakkens administrerende direktør Nils-Erik Winther.

– Vi har kæmpet for det her i en del år, så det er super. Miljøgodkendelsen har hidtil kun gjort det muligt for os at holde åbent i sommerhalvåret, så med den nye godkendelse kan vi nu gå fra at være en sommerpark til at være en sæsonpark, der også holder åbent i efteråret og julen, og det hilser vi velkomment, siger han til KBH.dk.

Dyrehavsbakken blev grundlagt i 1583 og er dermed den ældste forlystelsespark i verden. Foto: PR

Bakken har udelukkende holdt åbent om sommeren de sidste 434 år, så det er i sandhed en ny æra, den unikke forlystelsespark nu træder ind.

Nils-Erik Winther ser udvidelsen af åbningstiderne som en kærkommen mulighed for at gøre op for den nedgang i antallet af besøg fra familier og turister, der sker, når sommervejret har været vådt og koldt.

– Med denne godkendelse har vi nu fået samme mulighed som vores konkurrenter, som har succes med at holde åbent i vinterhalvåret. Det kan vi jo se. Så vi kommer selvfølgelig også til at tiltrække en masse mennesker til parken på de tidspunkter, hvor de efterspørger oplevelser og underholdning, og det kommer til at betyde, at vi bliver mindre sårbare over for vejret om sommeren, siger han.

Fremover kan børnene komme på Bakken i efterårsferien.

Bakken kommer til at have 170 åbningsdage om året fremover.

Når Bakken fremover holder åbent i efteråret, vil der være en masse aktiviteter til børn, som har skoleferie på det tidspunkt. Og i december bliver parken fyldt med lysinstallationer og juledekorationer.

– Vi tror på, at vi kommer til at skabe nogle virkelig hyggelige rammer herude i Dyrehaven, hvor der er særligt smuk i efteråret og om vinteren, siger Nils-Erik Winther til KBH.dk.

I 2017 havde Bakken 155 åbningsdage. I 2018 kommer den gamle park op på 170 åbningsdage.

Nordisk Film i Valby slår dørene op for kæmpe Olsen Banden-udstilling