Tivoli Food Hall får 15 madstader. Foto: Tivoli

Fodboldlandskamp på storskærm, moderne spiritus eller eventyrland for bogorme. Der er masser af fristende oplevelser på menuen i København den kommende weekend.

1. Mekka for læseheste og bogorme
Kunne du tænke dig at møde Jørgen Leth, Jussi Adler-Olsen eller Uffe Ellemann Jensen og en masse andre, der er aktuelle med nye bøger? Så skal du tage til det årlige Bogforum i Bella Centret, der slår dørene op fredag klokken 10, og helt ind til søndag klokken 18, er der mulighed for at høre forfattere i samtale om deres nye udgivelser. 
Hvad: Bogforum 2017
Hvornår: 10.-12. november fra kl. 10 til 18
Hvor: Bella Center, Center Blvd. 5, København S

Den årlige begivenhed, som bogelskere ikke må gå glip af. Foto: Bogforum

2. Fancy drinks med et strejf af Noma
Er du mere til sprut og vel af mærke af den hippe slags, der hverken er gin, vodka eller whiskey, men noget midt i mellem og alligevel noget helt andet? Så skal du tage til Skt. Hans Gade på Nørrebro på søndag. Her åbner det nye destilleri Empirical Spirits, som er grundlagt af to tidligere Noma-folk. Til lejligheden kommer den amerikanske bartender Sam Anderson fra Mission Chinese Food i New York og står for cocktail-kortet. 
Hvad: Åbning af Empirical Spirits
Hvornår: 12. november kl. 16-19
Hvor: Sankt Hans Gade 19, København N

Empirical Spirits åbner på Nørrebro på søndag. Foto: Shutterstock

3. Smag på Tivoli
Hvis du også har lagt mærke til det heftige bygningsarbejde ved Tivolis indgang skråt over for Hovedbanegården, kan du nu få mulighed for at opleve, hvad meningen med det hele er. Her åbner Tivoli Food Hall nemlig på fredag, som er et nyt madmarked på over 850 kvadratmeter med 15 stader. 
Hvad: Åbning af Tivoli Food Hall
Hvornår: 10. november
Hvor: På hjørnet mellem Bernstoffsgade og Vesterbrogade

Tivoli Hjørnet og Tivoli Food Hall vil være åbent for alle og kræver altså ikke billet til Tivoli. Foto: Tivoli

4. Folkemusik en togtur væk
Lidt nord for København er der Hillerød Folk Festival torsdag til lørdag, hvor du kan høre gode danske musiknavne fra folk-genren. Det foregår for niende år i træk på Klaverfabrikken. 
Hvad: Hillerød Folk Festival
Hvornår: 9.-11. november
Hvor: Klaverfabrikken, Fredensvej 12A, Hillerød

5. Landskamp på storskærm
Nu skal Irland have klø, så Danmark kan komme til fodbold-VM i Rusland til sommer. Den første af de to play-off kampe bliver skudt i gang lørdag klokken 20.45, og kan ses på storskærm på Rådhuspladsen. De indendørs alternativer er blandt andet Pub & Sport på Vester Voldgade 7, The Old Irish Pub i Smallegade 2 og Ørsted Ølbar på Nørre Farimagsgade 13.
Hvad: Landskamp i fodbold
Hvornår: 11. november kl. 20.45
Hvor: Rådhuspladsen

6. Billigt kluns på Papirøen
Årets sidste loppemarked på Papirøen – Tradono-loppemarked – holder åbent fra klokken 10 til 17 på søndag. Her finder du lækre designervarer, som en række af de mest prominente modebloggere herhjemme har hevet frem fra klædeskabet og sat til salg.
Hvad: Tradono-loppemarked
Hvornår: 12. november kl. 10-17
Hvor: Papirøen

7. Rock dine aggressioner væk
Hvad med en omgang syre-rock? Uffe Lorentzen, der er forsanger i bands som Baby Woodrose og Spids Nøgenhat, giver solokoncert ved Koncertkirken lørdag aften klokken 22.45. Hvis du er i det musikalske humør, er der også mulighed for at høre garagerock, når det aarhusianske band Yung med Mikkel Holm Silkjær som frontfigur, spiller på Spillestedet Stengade på Nørrebro lørdag klokken 22. Se mere på Facebook.
Hvad: Rock-koncerter
Hvornår: 11. november
Hvor: Koncertkirken/Stengade på Nørrebro

8. Piano til det musikalske øre
Hvis ovenstående musik ikke er din stil, så er der også mulighed for at høre den bosniskfødte pianist Adi Zukanovic på Serum Instituttet søndag fra klokken 15 til 18. Han har blandt andet spillet med sangere som Nikolaj Nørlund og Oh Land.
Hvad: Koncert med pianist Adi Zukanovic
Hvornår: 12. november kl. 15-18
Hvor: Serum Instituttet, Artillerivej 5, København S

9. Dans stressen ud af kroppen
Vil du hellere ryste røv og dryppe af svede? Så holder danseklubben Footwork tre års fødselsdag og inviterer på en aften og nat med elektropop, disco, house og latin i Pumpehuset fredag aften fra klokken 22. Der er fødseldagskage og kolde dråber i dagens anledning.
Hvad: Dans med Foot
Hvornår: 10. november kl. 22
Hvor: Studiestræde 52, København V

Britt skulle sige farvel til sin kæreste i lufthavnen: ‘Jeg er mundlam over folks egoistiske opførsel’