Slurp Ramen Joint serverer sunde ramen-supper. Foto: Maja Harder

Blogger Maja Harder har besøgt Slurp Ramen Joint i Nansensgade, der serverer den topmoderne japanske ramen-suppe.

Blogindlæg af Maja Harder.

Slurp Ramen Joint i Indre By serverer en ramen, der vil gøre dig brandvarm indeni og sørge for, at du er mæt de næste mange timer.

Den japanske suppebiks i Nansensgade siger, at ‘slurpen’ er deres hemmelige ingrediens.

‘Det var da en meget sjov idé til et navn’, tænkte jeg, da jeg læste det på deres hjemmeside. Men efter at have prøvet stedet, forstår jeg virkelig, hvad de mener.

Deres ramen-kreation består af dimensioner og smage, som går op i en højere enhed, og ‘slurpen’ er klart en vigtig del er det.

Er du hoppet med på bølgen?
Jeg er blevet fortalt, at god ramen virkelig en kunstart i Japan. Det hele afhænger af basen; fonden. En god fond er nøglen til en god ramen, og enten rammer man den, ellers gør man ikke.

Ramen er gået fra at være en budgetvenlig og nem aftensmad til at blive en passion med modige smagskombinationer. Ramen er den nyeste trend på gastronomi-scnenen – og er næsten lige så stort, som da sushi-bølgen svømmede ind over os.

En trend, som du virkelig burde hoppe med på, hvis ikke allerede du har gjort det. For det smager himmelsk, og så er det tilmed sundt.

Svampeeffekten
På Slurp Ramen Joint har de tre forskellige slags ramen, der er baseret på henholdsvis soya, salt og svampe. Jeg nappede svampen, som er også er jointens svar på et vegetarisk alternativ.

Som vegetar har jeg det nok lidt med svampe, som ikke-vegetarer har det med kød: Man bliver lidt nærig, hvis man bestiller en sandwich eller salat, og der ligger tre tynde stykker af det gode.

Men på Slurp Ramen Joint er der bestemt ikke sparet på noget.

Kvaliteten, smagen og intensitet af svampefonden og de (mange) medfølgende svampe var helt i top. Og derudover er der masse af friske hvedenudler, soyamarinerede æg, rødløg og salat.

At spise suppen færdig blev en kamp mellem de lykkelige smagsløg versus den meget mætte mave.

Hurtigt ind, hurtigt ud
Slurp Ramen Joint har på en ret cool måde formået at kombinere en ‘street’ og afslappet Nørebro-stemning med den japanske ramen-kultur, hvor det kun handler om maden – ikke om at sidde at fede den over en tre timer lang middag.

Uden at man føler sig stresset, kan man tydeligt mærke den kultur, som går ud på, at man kommer, man sluprer ramen i sig, og man går.

Hos Slurp Ramen Joint handler det om god ramen og mætte gæster. Ikke om så meget andet. Og det er sgu helt okay.

Hvad sker der: Slurp Ramen Joint
Hvor sker det: Nansensgade 90, København K
Hvornår sker det: Se hjemmesiden for åbningstider

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser her og på majaharder.com.

Find din indre hippie frem: The Organic Boho på Christianshavn byder på sprød og snasket velvære