Vintervejr og trafikos tager sin tørn på kommunens træer og buske, og derfor skal der plantes hundredvis af nye buske og træer i hele byen.
Vintervejret er i år mildt og gråt, men når foråret kommer lige om hjørnet og får tråer og buske til at springe ud i fuldt flor, så skal hovedstaden være grøn og rar at være i.
Derfor er Københavns Kommune netop nu i gang med at udskifte og genplante over 200 træer og 600 buske i alle bydele. Det omfattende arbejde skal blandt andet sikre, at syge og døde træer erstattes i byrummet.
– Den årlige vinterplantning er et godt eksempel på, hvordan vi hele tiden arbejder med at vedligeholde byens natur og træer, så københavnerne kan få en masse gode, grønne oplevelser.
– Det er et omfattende arbejde, der har stor betydning for oplevelsen af byens gader og grønne områder, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).
66 af de i alt 231 træer, som der bliver sat i jorden, er nyplantninger. Blandt andet bliver der plads til syv helt nye hængepil og seks nye asketræer, som er plantet ved Damhussøen, mens der i Valbyparken bliver mulighed for at plukke frugt fra flere nye æble- og blommetræer, der bliver sat i jorden ved Tudsemindesøen.
Ved Classens have på Østerbro vil kommunen i øvrigt plante japanske kirsebærtræer, som man kender dem fra allén ved Bispebjerg Hospital og som pryder byen med sine hvide og lyserøde blomster, når træerne springer ud til foråret.
I Indre By får Eidsvoll Plads og Sølvgade grønne gader i form af 440 bøgehække og 100 tjørnehække, men også på Amager, Vanløse, Vesterbro, Nørrebro samt Nordvest kan beboerne se frem til at kommunens medarbejdere planter nyt grønt i gadebilledet.
På papiret kan indsatsen virke omfattende, men faktisk er det en del af en årlig indsats, hvor kommunen hvert år skifter én procent af træerne på grund af eksempelvis sygdom, hvis træerne har stået i et stærkt trafikeret område.
I alt forventer kommunen, at alle træer og buske er sat i jorden i løbet af marts måned.
Borgmester raser over afskaffelse af buslinje 350S: ‘Det er et no-go’