Foto : Coloplast

Når man får anlagt en urostomi, er den rette urostomipose afgørende. En urostomipose er en tømbar pose, der opsamler urinen fra urostomien, hvorefter du ved hjælp af åbningen forneden let kan tømme posens indhold.

Ingen kroppe er ens, og det kan derfor være en udfordring at finde en urostomipose, der passer til din kropsform. Det er nemlig vigtigt med en sikker vedhæftning, så du undgår lækage. Coloplast står bag den innovative Sensura Mio-serie, der sikrer en tæt vedhæftning og maksimal diskretion, så du kan føle dig tryg.

Hvilke typer urostomiposer kan du vælge imellem?

Der findes forskellige typer urostomiposer på markedet, som er designet til at opfylde forskellige behov. Typisk skelner man mellem 1-dels og 2-dels systemer.

Ved 1-dels systemer klæbes stomiposen direkte på huden, da den er svejset samme med stomipladen, så det udgør én samlet enhed. Det betyder, at du skal skifte pladen, hver gang du skifter posen. Nogle synes denne løsning er lettere og føles mere diskret under tøjet.

Ved 2- dels systemer er stomiposen derimod adskilt fra stomipladen. Det betyder, at du kan skifte posen, uden at du behøver at skifte klæberen/stomipladen samtidigt. Det kan være en fordel, hvis du har sart hud, der kan irriteres ved hyppig skift af klæberen. Samtidig kan du veksle mellem større og mindre poser, hvis du f.eks. er væk fra hjemmet og foretrækker en mindre og mere diskret pose.

Der findes også såkaldte flerkammerposer. Som navnet antyder, er disse poser inddelt i flere kamre. Det gør, at urinen fordeler sig mere jævnt i posen, så det skvulper mindre. Dermed vil posen kunne bæres mere diskret under tøjet.

Vælg en urostomipose, der passer til din kropsform

Når du vælger urostomipose, er det vigtigt at vælge en type, der passer til både din livsstil og dine behov. Du kan vælge mellem produkter i forskellige størrelser, former og materiale, afhængigt af dine individuelle præferencer.

Kropsfaconen og området omkring stomien kan variere meget. Hvis posen ikke passer ordentligt, kan det resultere i lækage og hudirritation. Nogle har en fordybning omkring stomien, andre har folder, brok eller andre ujævnheder. Det har alt sammen betydning for hvilken urostomipose, du skal vælge. Nogle poser har f.eks. en flad form, mens andre er mere konkave for at passe til kroppens kurver og form.

Sensura Mio-serien: Føl dig tryg med diskrete og innovative urostomiposer

Coloplast står bag Sensura Mio-serien, der giver dig mulighed for at vælge mellem en flad, konveks eller konkav klæber. Sensura Mio er dermed designet til at give dig maksimal komfort, sikkerhed og diskretion. Serien tilbyder en række innovative funktioner og fordele, der gør den til et populært valg blandt brugere af urostomiposer.

Fordele ved Sensura Mio-serien

  • Passer til individuelle kropsfaconer og følger kroppens naturlige bevægelser, så du får en sikker vedhæftning – uden frygt for lækage.
  • Klæberen er elastisk ligesom din hud, så den både kan strække sig og trække sig tilbage, når du bevæger din krop
  • Produkterne har et diskret design, og farven er specielt designet til at give den bedste diskretion under tøjet – selv hvidt tøj.

Med Sensura Mio-serien kan du dermed føle dig tryg i hverdagen og leve livet uden at bekymre dig om lækage.

Bestil gratis vareprøver hos Coloplast

Hvis du oplever vandladningsproblemer, er diskrete og pålidelige hjælpemidler en stor hjælp i hverdagen. Med Coloplast Care har du mulighed for at bestille gratis vareprøver på urostomiposer. På den måde kan du afprøve forskellige varianter for at finde frem til det bedste match.

Når du melder dig ind i Coloplast Care, får du samtidig adgang til gode råd og inspiration, der kan hjælpe dig i hverdagen. Du kan også kontakte sygeplejerskerne hos Coloplast. De kan hjælpe med produktvalg, praktiske spørgsmål og give støtte og vejledning til din hverdag med urostomi.