Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Har du overvejet foran købet af din næste bil, hvad der er sket på det teknologiske område, siden du købte bil sidst? Der er sket en del, sikkert, med mindre det er meget få år siden, du sidst købte en bil. Der er meget nyt at hente, når det kommer til sikkerhed, et af de helt store issues, når man er billist i Danmark ,og det er en god ting for både små og store. 

Her ser vi nærmere på nogle af disse nye teknologier, der gerne skulle være med til at øge sikkerheden i hverdagen, og i sidste ende også redde liv. 

Tag på bilmesse 

På en bilmesse vil du kunne se den nye Nissan XTrail, som er top udstyret med de nyeste sikkerhedsforanstaltninger. Her er der automatisk opbremsning, hvis der ligger en i den blinde vinkel og hvis bilen kommer for tæt på en cyklist eller en anden billist. Der er også mulighed for avanceret parkering, hvor du bliver guidet igennem parkeringen, så du er sikker på at parkere lige samt ikke støde ind i andre biler ved siden af. Der er selvfølgelig også avancerede airbags, ligesom der også er installeret en airbag i midten, så man ikke kan flyve fra bagsædet og op på forsædet ved en hurtig opbremsning. Alle disse features er nogle, der gerne skulle gøre det mere sikkert at færdes i bil. 

Snak med en bilforhandler 

Tag ud og snak med en bilforhandler om sikkerheden i de forskellige bilmærker. Sikkerhed kan jo også være, at bilen kan accelerere hurtigt i et lyskryds, når du skal overhale eller hurtigt op i fart, når du kører op i tempo på en motorvejstilkørsel. Det er noget, man forbinder med blær, at man kan speede hurtigt op, men der er bestemt også en masse sikkerhed forbundet med det. Tal derfor med din bilforhandler om, hvilke bilmærker, der er mest sikre at køre i, ligesom hvilke former for sikkerhed, de rummer. Det kan være alt fra airbags, automatisk opbremsning og særlige børnesæder samt sikkerhedsseler. 

Spørg ind til syn ved køb af brugt bil

Skal du købe en brugt bil, er dokumentation for syn et vigtigt parameter. Her kan du se, at bremserne virker som de skal, at gear og motor er funktionsdygtige samt at alle funktioner virker og ikke er slidte, rustne eller ubrugelige.