Ny IKEA midt i København. Foto: Shutterstock

IKEA kommer med sikkerhed til at opføre et 37.000 kvadratmeter stort varehus ved siden af Fisketorvet på Vesterbro. Det forventes at stå klar i 2020.

Københavns Borgerrepræsentation har endeligt godkendt planerne om at opføre en IKEA på tre etager og 37.000 kvadratmeter ved Fisketorvet og langs Kalvebod Brygge. 

Det skriver Business.dk, som i øvrigt oplyser, at det nye møbelhus i hovedstaden bliver IKEA-gruppen i Danmarks hidtil dyreste projekt og største investering. 

Administrerende direktør for IKEA i Danmark, Dennis Balslev, fortæller, at det har været vanskeligt at få projektet godkendt. 

– Det har jeg og nogle få andre fra IKEAs ledelse brugt det meste af fire år på til at falde på plads. Projektet har været en meget lang tung rejse sammen med Københavns Kommune. Det gælder bl.a. at få lokalplanen og veje omkring varehuset godkendt, siger Dennis Balslev til Business.dk.

Dennis Balslev vil ikke afsløre, hvad byggeriet kommer til koste, men det bliver det hidtil dyreste varehus i Danmark. Foto: IKEA (pressefoto)

Det er arkitekthuset Bjarke Ingels Group, der har tegnet det omkostningstunge byggeri, som også kommer til at omfatte et Cabinn-hotel, 500 ungdomsboliger i to tårne op til knap 80 meters højde samt et grønt strøg.

Der skal desuden opføres en have og en restaurant med udeservering på taget af det nye møbelhus.

Dennis Balslev forventer, at varehuset kan åbne i 2020, og byggeriet begynder til foråret.

Monika købte fødselsdagskage til 300 kroner hos Lagkagehuset: ‘Det var så pinligt’