Foto : Pexels

Foto : Pexels

Sponsoreret indlæg

Har du brug for at vide om dit barn er overvægtig eller måske undervægtigt? Så er det oplagt at bruge BMI som en rettesnor. Det er en anerkendt målestok og noget, der kan bruges til flere gode formål.

Hvad er BMI?

BMI er en forkortelse af Body mass index og er en anerkendt måde at estimere en persons kropsfedt på. Metoden benyttes rigtig mange forskellige steder, og er anerkendt som et sammenligningsgrundlag. Ved udregningen benyttes højde og vægt som udgangspunkt.

Hvad kan BMI bruges til?

Der findes en række situationer, hvor BMI kan benyttes som en rigtig god rettesnor. Men det er også en god ide at måle dit taljemål. For i et klassisk BMI tages ikke hensyn til muskelmasse eller hvordan fedtet er fordel på kroppen. Derfor er der flere faldgruber i at benytte BMI.

Det er specielt, når de handler om børn

Når det handler om at fastlægge bmi børn, så er der selvfølgelig en række ting, der skal tages hensyn til. For børns kropsfedt ændrer sig med alderen. Og så er der ret stor forskel på drenge og piger med hensyn til mængden af kropsfedt. Helt generelt er mængden af kropsfedt anderledes end hus voksne, og det skal der selvfølgelig tages hensyn til. Derfor findes der en speciel regnemetode for børn. Og der findes en speciel tabel, der afgør evt. om dit barn er undervægtig eller overvægtigt og om det er alvorligt eller moderat.

Hvis dit barn har unormal BMI

Der er nok mange forældre, der bekymrer sig over, hvad de skal gøre, hvis det viser sig at deres BMI er unormalt. Men det er normalt forholdsvis enkelt, hvor der skal gribes ind. Det gælder jo om at få skruet en sund livsstil sammen og have en god daglig kost. Det virker både, hvis dit barn er undervægtig eller overvægtig. Men ellers er det en god ide at få dit barn vurderet af en børnelæge og/eller få en registreret diætist til at se på jeres kost. Det er selvfølgelig vigtigt med en kost, der er rig på proteiner og de sunde fedtstoffer. Det kan dig også være en god ide at supplere med vitaminer af den ene eller anden slags for at sundheden er helt på plads.