Foto: Gustav Foldorf

Gustav Foldorfs billede af en blishøne, som ligger på en rede af skrald, har fået folk til at rase på de sociale medier.

En blishøne, som ligger oven på en rede, der er omgivet af skrald. Store stykker af flamingo, kulørte papirsposer og en tom burgeræske fra McDonalds.

Dette syn mødte 18-årige Gustav Foldorf, da han tirsdag gik ved kanalen langs Ørestads Boulevard. Den beskidte rede gjorde indtryk på Gustav Foldorf, som tog et billede og delte det i facebookgruppen ‘Amager’:

– Den stakkels fugl har næppe selv forurenet sin rede med emballage og flamingostykker. Skønt, hvis folk smed deres skrald i skraldespande, skriver Gustav Foldorf til billedet af blishønen i bunken af skrald.

Foto: Gustav Foldorf

Gustav Foldorf påpeger desuden, at der var masser af skraldespande lige i nærheden. Synet af reden var en øjenåbner for Gustav Foldorf, som har haft lidt svært ved at forholde sig til forureningen:

– Jeg har selv været rimelig uopmærksom på forurening i naturen, fordi det virkede så fjernt. Det gik op for mig, at vi selv har svineri som dette i baghaven, da jeg fandt reden, siger Gustav Foldorf til KBH.dk.

Fremover vil han være mere bevidst om, hvad han selv gør med sit skrald:

– Jeg har sikkert smidt tyggegummipapir på jorden før, men når man ser noget ekstremt, så går det op for én, at man smider plastik i naturen, som ænder bygger rede af. Fra nu af ryger alt skrald i skraldespanden, siger Gustav Foldorf til TV2 Lorry.

Billedet af fuglereden har vakt vrede på det sociale medie, hvor facebookbrugere raser over det triste syn:

– Mennesker er det største svin, skriver en bruger, mens en anden undrer sig:

– Forstår ikke, det er svært at smide sit skrald i skraldespanden.