Det bliver muligt at slå kløerne i sin ynglingsplader, når der åbnes for plademessen på søndag. Foto: Plademessen Nørrebro

Der bydes på mange tusind plader, når gamle som nye pladesamlere kan gøre et kup på deres yndlingsvinyler.

Musik er ikke på noget, der kan høres på farten via Spotify eller iTunes.

For selvom mange hver morgen lytter til deres yndlingsband på farten, så er der også en anden måde at høre musik på, der er langt mere tidskrævende end at trykke play fra mobilen.

Gammeldags vinylplader er de seneste år eksploderet i popularitet, hvor musikken via vinyl og nål ikke blot er for musikalske feinschmeckere, men for alle, der vil lytte til musik på en ny måde.

Er man til at høre den gode gammeldags type plader, så venter der en helt særlig oplevelse i Nørrebrohallen denne weekend.

For her afholdes der nemlig plademesse, hvor sælgere fra ind- og udland tager stakkevis af plader med, som interesserede samlere kan komme og ‘bladre i’, lyder det fra Jesper Rosenkrantz, der er en af arrangørerne bag messen:

– Vi har jo arrangeret messen i 20 år nu, og konceptet holder jo bare. Det er helt klart landets største messe for plader, og i år markerer vi fødseldagen ved at tage halv pris på entreen, siger Jesper Rosenkrantz til KBH.dk.

Her kan alle komme og bladre, da sælgerne tager rigtig mange plader med sig, og det vil også være muligt at finde plader, fra de ‘magre år,’ som Jesper Rosenkrantz siger, og peger på de år, hvor musik på cd var den førende, inden at vinylerne blev populære igen.

Og når dørene slår op til plademessen på søndag, så vil der være god plads til alle former for vinyl-entusiaster – uanset om man er ny samler eller en garvet musikkender. –

– Fra at være en messe, hvor publikum var over 40, så er det skiftet nu. Der er rigtig mange yngre og mere jævn spredning ud over aldersklasserne. Der er mange, der lige er startet med at samle og har købt en pladespiller. De er sådan lidt famlende, og skal kigge i udvalget igennem

– Så er der også nogle samlere, der er meget mere målrettet og kun kommer efter specifikke plader. De har typisk en lille seddel, som med tiden er blevet længere og længere med deres yndlingsplader, som bare skal købes, siger Jesper Rosenkrantz til KBH.dk.

Jesper Rosenkrantz tør ikke at anslå, hvor mange plader, der langes over salgsbordene på søndag, men der vil være ‘hundredetusindvis’ af plader at finde på bordene i alle genrer og prisklasser – fra plader til få kroner og op til sjældne plader i perfekt stand til flere tusind kroner.

– Vi har som udgangspunkt rigtig mange gode rockplader, men der vil også være jazz og andre genrer at finde på messen, og jeg glæder mig bare til at gå rundt og bladre lidt i udvalget, og selvom man ikke altid skal købe noget, siger Jesper Rosenkrantz til KBH.dk.

Det koster 20 kroner i entre at deltage i Plademessen.

Hvad sker der: Plademesse i Nørrebrohallen
Hvor sker det: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208
Hvornår sker det: Søndag 25. februar fra klokken 11 til 15.

Mere god mad i Gothersgade: Boltens Gård forvandles til gastronomisk legeplads