Det var ikke bare en sten, som syvårige Julius Sundstrøm fandt i skolegården forleden. Foto: Martin Sundstrøm

Den syvårige elev Julius Sundstrøm fra Østerbro fandt et op mod 70 millioner år gammelt dyr i sin skolegård.

Det var et helt særligt fund, da syvårige Julius Sundstrøm, der er elev på skolen Institut Sankt Joseph på Dag Hammarskjölds Allé, fandt en sten i sin skolegård 2. oktober sidste år.

Da skolegården var under ombygning spottede Julius Sundstrøm en helt speciel sten op på jorden, som han straks samlede op. Da han kom hjem og viste stenen til sin far, Martin Sundstrøm, begyndte et større detektivarbejde.

– Altså det lignede jo en stor bænkebidder, og jeg syntes, det var noget underligt noget. Jeg kender så heldigvis en kammerat, der arbejder ovre på Zoologisk Museum, så jeg sendte ham et billede, siger Martin Sundstrøm til KBH.dk.

Og det viste sig da også hurtigt, at det ikke var en helt almindelig sten, som den syvårige skoledreng havde fundet.

– Jeg fik efterfølgende en mail, og det viste sig, at der var tale om et forstenet søpindsvin af arten Tylocidaris eller Temnocidaris, der er mellem 63 og 70 millioner år gammel, siger Martin Sundstrøm til KBH.dk.

Det var derfor en stolt Julius Sundstrøm, der kunne bryste sig af at have gjort et vigtigt arkæologisk fund på skolens grund.

– Han havde ligesom et blik, for at den var speciel. Vi havde ham med inde på Geologisk Museum, hvor han blev meget interesseret i forsteninger af enhver art, og det har så været op til den periode i efteråret, hvor de gravede hans skolegård op. Der har han altså kunne se, at der var tale om en forstening, siger Martin Sundstrøm til KBH.dk

Stenen i skolegården viste sig at være et forstenet søpindsvin, der er mellem 63 og 70 millioner år gammel. Foto: Martin Sundstrøm

Julius er naturligvis meget stolt over at have fundet noget så særligt.

Syvårige Julius Sundstrøm får heldigvis lov til at beholde det forstenede dyr, da det ikke er sjældent, at man finder den slags i Danmark.

Zoologisk Museum påpeger dog i en mail til Martin Sundstrøm, at det er ikke er normalt at finde forsteninger i netop det område af Østerbro.

Hos familien Sundstrøm har oldtidsfundet givet syvårige Julius blod på tanden efter at finde flere forstenede dyr i jorden.

– Han har helt klart fået blod på tanden efter sit fund, men han har også erfaret, at det er svært at finde den type oldtidsfund. Der er altså mange sten på stranden, der bare er sten, siger Martin Sundstrøm til KBH.dk.

Kristian undrer sig over beskidte både på kanalrundfart: ‘Hvordan kan det overhovedet være tilladt?’