Der var skarp konkurrence i Torvehallerne i går søndag, hvor flere gøre gløgg-entusiaster kæmpede om prisen for landets bedste gløgg.
Gryderne sydede lystigt og de skønne juletoner af kanel, anis og rødvin ramte næseborene med et sus.
Torvepladsen omkring Torvehallerne var proppet med gløgginteresserede, der bare måtte smage den seneste opfindsomme variation af den varme juledrik.
Og der var nok smagsprøver, da Torvehallerne skulle kåre landets (uofficielle) danmarksmester i gløgg.
Her var det et fuldstændigt enigt dommerpanel, der kårede Ulirk fra restaurant Peder Oxes Kælder og Torben fra Huks Fluks til danmarksmestre.
Deres ‘Batch no. 2’ en rødvins-gløgg baseret på økologisk Tempranillo, portvin, hvid rom, kardemomme, laurbær, enebær, ingefær, fransk eg og en ‘ordentlig bunke LOVE’, som mestrene beskriver det.
Dommerne kaldte gløggen for ‘en tætpakket smagsoplevelse, der var flot balanceret’, og dommer og sommelier Jacob Kocemba sagde: ‘Det er sgu en gløgg, jeg har lyst til at drikke hele tiden.’
Hvis man ikke kom ud af døren og i Torvehallerne i går, så kan man smage den ærefulde gløgg på begge restauranter på Gråbrødre Torv.
Men publikum havde også en vigtig opgave, da Folkets favorit også skulle kåres, blandt 12 udvalgte dommere blandt publikum. Her faldt valget på den franske gløgg-variation fra Edouard Cazazian fra Ma Poule, der vandt publikums hjerter og smagsløg med den franske Vin Chaud.
’Gløgg à la créole’, var lavet på Antilles-rom, lidt vanilje, og havde lige præcis den smagskombination, der gjorde den til ‘den helt sikre favorit’ blandt dommerne, og den kan købes og nydes i Ma Poule i Torvehallerne i hele den søde juletid.
81-årig blev forfulgt af mand i Netto på Amager – ansatte måtte følge hende ud af butikken