Det er slut med dårlig fastfood. Nu åbner Racy med fuld fokus på velsmag, økologi, dyrevelfærd og masser af takeaway snask, som du kender det.
Den 21. oktober åbner et nyt takeaway sted på Vesterbro. Racy er navnet, og her er der fuldt fokus på velsmag, økologi og dyrevelfærd. Ejerne bag ønsker nemlig at gøre op med ideen om, at takeaway og fastfood næsten altid rimer på ringe råvarer, dårlig dyrevelfærd og meget lidt fokus på velsmag. Det er der intet af hos Racy – kun snasket, saltet, fedtet og smagfuld comfort food. Udelukkende af gode råvarer.
Mange af os kender det sikkert. Enten har vi tømmermænd eller også har det været en lang dag, og vi har virkelig bare lyst til noget lækker, snasket takeaway. Sådan en god omgang comfort food. Men når vi så står nede hos pizzamanden eller kebab biksen, så kigger vi på råvarerne og tænker “åh jeg vil helst ikke vide, hvad det kød er lavet af, eller hvor det kommer fra”. København har indenfor de seneste par år fået flere bud på takeaway af bedre kvalitet, men det kan bestemt blive bedre.
“Quality food – made fast”. Det er ordene, der lige nu beskriver Racy og fortæller en klar historie om, hvad du kan forvente, når de åbner på onsdag den 21. oktober. Racy er et nyt takeaway sted på Dybbølsgade 55, Vesterbro, og her skal der være fuld fokus på velsmag, økologi og dyrevelfærd. Helt uden at gå på kompromis med den snaskede, saltede og sprøde fastfood, som vi alle engang imellem craver.
“Takeaway og fastfood rimer næsten altid på ringe råvarer, dårlig dyrevelfærd og meget lidt fokus på velsmag,” siger Olivier Geppel, en af ejerne bag Racy. “Vi synes ofte, at vi ser en tendens til, at lige så snart vi snakker fastfood og takeaway, så må kvaliteten af råvarerne godt være mindre god. Ligesom det er meget få steder, man ser økologi og dyrevelfærd som noget, man skal tage alvorligt.” Det mener han er helt forkert, og derfor vil man hos Racy kun se oksekød fra danske økologiske gårde, frilandskyllinger der har haft en godt liv udenfor og udelukkende økologiske grøntsager. Både fordi det smager bedst, men også fordi man gerne må have en holdning, selvom der står fastfood eller takeaway på skiltet.
Usikre tider kalder på velsmagende comfort food
Hos Racy ønsker Maria og Olivier ikke at opfinde den dybe tallerken, og de mener faktisk, at vi i disse coronatider har brug for noget tryghed i form af velsmagende og velkendt comfort food. På menuen finder du blandt andet en fried chicken sandwich, hvis saftighed, smag og sprødhed Olivier har brugt lang tid på at udvikle, så du kan være sikret den lækreste friterede kylling.
Du vil også kunne få sandwiches med rørt tatar, steak og estragoncreme, varmrøget laks med cremefraiche og urter og en vegetarisk variant med blandt andet sprød ost og hummuscreme. Det hele fås med varme, sprøde og økologiske fritter og iskolde sodavand. Olivier tilføjer: “Vi kender alle følelsen af at crave det der snaskede, umamitætte, salte, syrlige og lidt fedtede. Og det er lige præcis det, vi prøver at ramme. Bare uden at gå påkompromis med råvarerne”.
Pris og kvalitet er ikke hinandens modsætninger
For ejerne bag Racy er det vigtigt, at selvom de bruger bedst tænkelige råvarer og går op i både økologi og dyrevelfærd, så skal man stadig kunne få et hurtigt måltid, der går ind under vores allesammens krav til takeaway. At det er til at betale.
Racy går rigtig meget op i kvalitet, men de mener også, at folk altid skal kunne komme forbi og få en hurtig sandwich på farten. Uden det skal koste dem en formue. Olivier ved godt, at Racy aldrig kommer til at blive det billigste takeaway sted i København. “Men 80 kr. for en fried chicken sandwich lavet med frilandskylling, økologisk brød og grønt og 125 kr., hvis du tilføjer sprøde fritter og iskold sodavand. Det mener vi er til at have med at gøre,” fortæller han.