Foto: Shutterstoc

Der er rift om boligerne i København. Det er vist ikke nogen hemmelighed for nogen. Udbuddet er småt, men efterspørgslen stor.

Sponsoreret indhold

Men hvad gør man så, når man mangler en bolig i byen? Er du tilflytter på grund af job, studie eller andre muligheder, betyder det ikke nødvendigvis, at du allerede har et netværk i byen. Mange har til gengæld en fordel ved at have et netværk. Det med at “nogen kender nogen som kender nogen..”. Er du ikke lige så heldig, så læs med her og få to gode tips til at finde en bolig i København og omegn – måske du skal en tur over Sundet?  

Få et overblik over boligmarkedet i byen

Uden netværk må du tye til andre tricks. Det kan for eksempel være at bruge en online portal med boliger. Sådan en portal giver dig et overblik over alle de ledige boliger i byen, ud fra dine krav til elementer som postnummer, størrelse og udseende. Her kan du blive sat i direkte kontakt med en udlejer, og dermed få reel kommunikation dannet. Du kan skrive til alle, du vil, og blot håbe på, at de vender tilbage til dig. Uden netværk i København er dette ofte den bedste mulighed. En god portal kunne for eksempel være: https://findboliger.dk/lejeboliger-i-kobenhavn 

Når du søger bolig er det en god idé at få en forståelse for markedet, og dermed få afstemt dine forventninger. Kig derfor på priserne og sammenlign dem med den type bolig, som du får for pengene. Der er nemlig stor forskel fra sted til sted, postnummer til postnummer. Kig på markedet og undersøg, hvad dine behov til en bolig er – og hvad din økonomi lader dig være med til. 

Tag et smut over Øresund

Er København for dyrt og for småt for dig, så kan det anbefales at tage en tur over broen til Malmø i Sverige. Boliger i Malmø er ofte meget billigere end i København, og samtidig også større. Du får altså mere plads for pengene. Ydermere skal du ikke bekymre dig om trafik. Det tager nemlig ikke mere end en halvtimes tid at komme fra sationen i Malmø til hovedbanegården i København. Samtidig går disse toge omkring to, tre eller fire gange i timen. 

Der er derfor nem mulighed for at komme hurtigt på job i København eller til studiet. Ikke nok med at Malmø er en billigere by at bo i, så får du også mere plads for pengene. Du kan nemlig finde en étværelses lejlighed til samme pris som ét værelse i København. Oveni dette er Malmø en rigtig hyggelig by med masser af gode muligheder for shopping og indkøb, hvor det er værd at huske, at den svenske krone er lav. Samtidig er der mange skønne oplevelser i byen som gratis museer, for eksempel Malmö Kunsthal eller Moderna Museet. Der er også skønne omgivelser i form af parker eller stranden nær Limhamn og Bunkeflo. Der er hurtigt mange penge at spare ved at flytte over Øresund, alt du skal huske er et månedskort til Skånetrafiken, så du billigst kommer til København.