Foto: Shutterstoc

Det tidspunkt i livet, hvor man har færrest penge til rådighed, er ofte når man er ung og er i gang med at studere.

Sponsoreret indhold

Til trods for at vi i Danmark er et af de eneste lande i verden, hvor man får økonomisk understøttelse, mens man tager sin uddannelse, så kan det for mange stadig være en udfordring, at få økonomien til at løbe rundt. Derfor er der mange studerende, som er interesserede i at tage et lån, så de kan få lidt flere penge mellem hænderne om måneden. Er du studerende, så er der her nævnt nogle overvejelser, som du kan gøre dig, før du tager stilling til, om et lån er det rigtige valg for dig. 

Undersøg hvilket lån der er billigst

Når man overvejer at optage et lån, så er det vigtigt, at man først undersøger og sammenligner de forskellige muligheder man har. På Pengeinfo kan man for eksempel få hjælp til at danne sig et godt overblik over de bedste og billigste lån på markedet. 

Det kan være en god idé at benytte sig af en sammenlignings platform, fordi der i dag er rigtig mange forskellige slags typer af lån og udbydere. Er man ung, så er det ikke sikkert at man har den store erfaring indenfor lånemarkedet. Derfor kan en sammenlignings platform altså være en god hjælp, hvis man går og overvejer at tage et lån. 

Er det en god idé at låne? 

Det er ofte mens man er ung, at man gerne vil nyde livet, og bruge penge på de ting, som man har lyst til. Dog er den danske SU ikke altid nok til at kunne leve som man har lyst til, og da det bestemt ikke er alle som har hverken tid eller overskud til at have et job ved siden af studiet, så betyder det, at man kan blive nødt til at kigge efter andre alternativer. 

Sandheden er, at hvis man prioriterer sin fritid højt, har faglige ambitioner, eller man blot har brug for den ekstra tid for at kunne følge 100% med i sit studie, så er det for mange nødvendigt at have en sekundær indtægtskilde udover SU. Nogle studerende er så heldige, at de har nogle af deres forældres penge til rådighed, som kan give en smule overskud i økonomien. Men står man i den situation, at der ikke er overskud til et studiejob, og man ikke har forældre, som kan hjælpe til med økonomien, så kan det betyde, at man begynder at undersøge på forskellige lånetyper. 

Det handler om at have fornuften med sig

Uanset hvilken situation man står i, som gør at man vil undersøge på forskellige lånemuligheder, så er det vigtigste, at man altid har fornuften med sig. Et lån kan vise sig at være en god løsning på, at kunne få råd til flere goder om måneden, mens man studerer. 

Når man ønsker at optage et lån, så er den vigtigste huskeregel, at man sørger for at bruge god tid på at undersøge de forskellige lån, og at man samtidig sætter sig godt ind i de forskellige begreber, der er i forbindelse med lånet. Har man sørget for at lave en ordentlig research, og sat sig ordentligt ind i tingene, så kan et lån vise sig, at være den perfekte løsning.