Foto: Shutterstoc

Forbrugslån minder til forveksling om skummetmælk, som du kender fra køleboksen hos din lokale dagligvarepusher. Der findes både forskellige mærker, prisen varierer fra butik til butik, men indholdet er i bund og grund det samme.

Sponsoreret indhold

Okay, der er måske ikke så meget lighed mellem forbrugslån og skummetmælk, men når det kommer til selve produktet, er det altså det samme, du får, uanset hvem du vælger at låne hos. Den eneste store forskel er prisen. 

Forestil dig, at du står i dit lokale supermarked, og skal købe en liter skummetmælk. Du står foran kølemontreren og kan vælge imellem to forskellige slags. Den klassiske fra Arla eller alternativet fra Danmælk. Mange vælger den klassiske fra Arla, fordi det er et mærke, som man kender, og stoler på. 

Det er der ikke noget odiøst i. Ofte vælger vi også et lån fra vores egen bank, fordi dem kender vi, og stoler på. 

Men forestil dig så, at du står, og skal vælge igen, men nu koster den, du kender 40 kroner, mens den anden kun koster 10 kroner. Vælger du stadig den samme? 

Det er min påstand, at de færreste ville købe det samme produkt, hvis det kostede 4-5 gange så meget, men som du nok har regnet ud, handler det ikke om en snarlig stigning af prisen på mælk, men om forskellen i pris på forbrugslån. 

Prisforskellen på forbrugslån er markant

Danmarks største sammenligningsportal for billige forbrugslån, LendMe, har gennemgået prisen på forbrugslån fra 23 forskellige banker. Gennemgangen viste, at forskellen på, hvad det koster at låne 25.000 kroner over fem er 5.5 gange så stor. 

Helt konkret kan det koste dig mellem 3320 og 18.440 kroner at låne 25.000 kroner i fem år, hvilket du kan få mange liter skummetmælk for. 

Det viser, at det bestemt ikke er ligegyldigt, om du vælger at låne pengene det ene eller andet sted, hvis du ikke gider at betale ekstra for et lån. 

Det helt overskyggende problem er, at du ikke kan vide, hvilken bank der er billigst. Bankernes priser afhænger af en såkaldt kreditvurdering. Det betyder, at den bank der er billigst for din nabo ikke nødvendigvis er billigst for dig. Og din egen bank er heller ikke nødvendigvis den billigste. 

Men hvad gør du så, når du bare gerne vil låne penge uden at skulle betale (mælke)kassen for det? 

Sammenlign tilbud fra flere banker

Den smarteste måde, du kan sikre dig et billigt lån på, er ved at sammenligne tilbud fra flere banker. Det er samtidig både nemt og hurtigt metode, fordi du kan gøre det via computer eller telefon, og bankerne er generelt hurtige til at svare. 

LendMe samarbejder direkte med 15 forskellige banker, som du kan få tilbud af ved kun at lave én ansøgning om lån. Det er simpelt, sikkert og nemt. Det tager fem minutter at færdiggøre en ansøgning, og du får svar fra alle bankerne indenfor en time. 

Samtidig er det helt og aldeles gratis at ansøge, så du skal ikke være nervøs for, at det koster dig noget, hvis du ikke vælger et af dine tilbud. Det er nemlig helt op til dig. 

Du kan starte en gratis og uforpligtende ansøgning på lendme.dk