Den åbne glasfacade skal gøre Boltens Gård til et inviterende og åbent madmarked i hjertet af København. Illustration: Zezo Architects

Der bliver mindre fest og fadøl og langt bedre mulighed for at udforske nye madoplevelser, når Boltens Gård slår dørene op for nyt madmarked i hjertet af København.

Det er en af københavns ældste købmandsgårde, og har en stolt historie i den centrale del af København.

Men i dag er Boltens Gård ved Kongens Nytorv ikke et særlig spændende syn, og området er generelt karakteriseret ved at være et hotspot for festglade unge, da barerne byder på kolde fadøl og drinks alle ugens dage.

Men sådan skal Boltens Gård ikke længere se ud. I stedet skal hele området have en større overhaling og slå dørene op for et nyt madmarked i hjertet af byen.

– Det skal være en revitalisering af en af de ældste købmandsgårde i København. Der har længe haft en lidt svingende succes med de koncepter, der findes nu.

– Nu vil vi lave rammerne for et samlet kulturtilbud, hvor der er blandede madkoncepter i den åbne gård. Her prøver vi både at ramme de unge, der kender madboderne fra Papirøen. Men der vil også være tilbud til det lidt ældre segment, hvor man kan bestille bord og nyde en god middag ved de hvid-dugede langborde, siger Mia Scheel, der er partner i Zeso Architects, til KBH.dk.

Boltens Gård skal være en gastronomisk legeplads, der byder på massevis af lækre madboder.  Illustration: Zezo Architects

Det er stadeforeningen bag Copenhagen Street Food, der rykker ind i midten af København. Illustration: Zezo Architects

En ny glasfacace skal blandt andet sikre, at flere gæster invitereres indenfor i Boltens Gård. 

-Vi arbejder på at kunne åbne op ud mod Gothersgade, så man fra gaden inviteres indenfor i de mange forskellige gårdrum. Vores inspiration finder man blandt andet  baggårdsmiljøet Hackesche Höfe i Berlin, hvor flere ældre og smukke gårdrum bliver kædet sammen med spændende kreative tiltag og byliv. En hemmelig ‘oplevelsesdestination’ midt i byen, siger Mia Scheel til KBH.dk.

Hackesche Höfe danner inspiration for gårdmiljøet i Boltens Gård. Fots Shutterstock

Og der bliver mange forskellige stader at udforske.

Det er nemlig stadeholderforeningen fra Copenhagen Street Food, der er gået sammen om at overtage lejemålet i Boltens Gård. Dermed venter der mere end 30 boder, når Boltens Gård slår dørene op senere i år.

Gårdområdet i Boltens Gård bliver åbent fra både Store Kongensgade og Gothersgade. Foto: Zezo Architects

– Det skal være et internationalt street food miljø, der kan samle københavnere og turister.  Et folkeligt åndehul, hvor alle på tværs af alder kan føle sig hjemme, og som man altid går fra med en ny oplevelse og en fuld mave. Det er ret enkelt, siger Nik Kongsø, der er formand for stadeholderforeningen for Copenhagen Street Food. 

Som tidsplanen ser ud nu, så mangler der blot den endelige tilladelse, inden byggeriet af madmarkedet kan tage fart.  

– Lige nu afventer vi den endelige byggetilladelse, men de indre bygningsmæssige nedrivninger er allerede påbegyndt. Vi har i den forbindelse haft en rigtig god dialog med Københavns teknik- og miljøudvalg, samt politiet, der er meget positive, da de blandt andet gerne vil bytte det sene diskoteksliv med et større dagtilbud igennem dette koncept. Dermed håber vi også, at det kan være med til at gøre området mere trygt for mange, der bor og færdes i området, siger Mia Scheel til KBH.dk.

Efter planen skal Boltens Gård Food Market åbne senere i år. 

 

Gigantisk lysskulptur lyser Nordhavn op i vintermørket