Snart kan mange københavnerne få tiltrængt hjælp til aftensmaden, når Homemate åbner på Islands Brygge. Foto: Homemate

Trætte og hårdtarbejdende københavnere får en tiltrængt hånd i køkkenet, når Homemate slår dørene op på Islands Brygge i det nye år.

Det kan skabe stor debat i hjemmet, når den lille familie skal blive enige om, hvad der skal serveres til aftensmad. 

Efter en hel uges hårdt arbejde, så gider man ganske enkelt ikke svede over kødgryderne, men ungerne er stadig sultne som en flok glubske ulve, og noget skal jo på bordet. 

Her kan det være en fordel med en ven, der allerede har lavet det meste af et hjemmelavet måltid, og sådan en ven i nøden er Homemate, der til januar åbner en helt ny forretning i Thorshavnsgade på Islands Brygge

– Vi er så heldige, at vi dagligt modtager henvendelser fra folk, der tipper os om nye områder og lokaler. Vi har særligt haft mange forespørgsler om at komme til Islands Brygge. Vi har store forventninger og glæder os meget til at hilse på alle vores nye naboer i området, siger kommunikationschef for Homemate, Camilla Vering Møller, til KBH.dk. 

Homemate findes allerede 10 steder i og omkring København. Foto: Homemate

På kun 15 minutter har man et dejligt frisklavet måltid, der ligner noget, man selv kunne have lavet. Foto: Homemate

Homemate har allerede 10 butikker i og omkring København, hvor man kan bestille velsmagende og frisklavede retter, der kun skal have 15 minutter i ovnen, før det færdige måltid kan serveres på bordet. 

På den måde får man et ‘rigtigt’ måltid, når man ikke orker at stå i køkkenet selv, men heller ikke har lyst til at bestille snasket pizza igen. 

– Det betyder, at man kan prioritere sin tid til hinanden og på andre og sjovere ting end køen i supermarkedet eller oprydning i køkkenet. Og dét tror vi passer godt ind i de aktive Brygge-boeres livsstil, siger Camilla Vering Møller til KBH.dk. 

Hvad enten man er til de klassiske retter som boller i karry og lørdagskylling eller har mere mod på at prøve torsk med havtorn eller den vegetariske cannelloni med kejserhatte, så byder butikken på sund og velsmagende mad.  

Og det er muligt at bestille maden online, kigge forbi i butikkerne eller få middagsmaden leveret lige til din dør.

Hos Homemate kan man frit vælge sin aftensmad. Foto: Homemate

Butikken byder hele tiden på nye retter, og med tiden kan maden på Islands Brygge også udvikle sig i en mere lokal retning: 

–  På nuværende tidspunkt vil vi gerne tilbyde alle vores gæster de samme lækkerier, men vi er altid åbne for gode input. Der er jo et særligt havneliv på Bryggen i løbet af sommeren, så måske det kunne være interessant at afprøve nye produktkategorier netop her, lyder det fra Camilla Vering Møller. 

Københavnerne generelt taget rigtig godt imod konceptet, og det faktum at det er tydeligt at se, hvad der skal serveres til aftensmad.

– Københavnerne er både nysgerrige og kvalitetsbevidste. De går meget op i, hvad de byder sig selv og deres familier.

– Mange kunder fortæller, at de er glade for at kunne se præcis, hvad vores retter indeholder og vi bruger ingen mystiske tilsætningsstoffer, understreger Camilla Vering Møller til KBH.dk. 

Homemate åbner efter planen på Thorshavnsgade på Islands Brygge 19 januar.

Erik filmede sin køretur i Sydhavnen for at vise, hvor galt det står til: ‘Det er dybt uprofessionelt’