Foto: Hard Rock Café

Det har været fire magre år for Hard Rock Café. Siden man i 2015 flyttede væk fra Tivoli og midt ind i et larmende metrobyggeri på Rådhuspladsen, har gæsterne svigtet.

Men nu er kæden klar til at starte på en frisk. Væk er det grønne metrohegn, og ind er kommet en helt ny menu, der skal være med til, at caféen for alvor bider sig fat på det københavnske burger-marked.

Udstillede rockklenodier, høj musik og den ikoniske t-shirt er nok det, de fleste forbinder med Hard Rock Café. Men i fremtiden skal det altså være maden og mest af alt burgerne, som de besøgende får i tankerne, når de tænker på Hard Rock Café.

”Med den nye menu er Hard Rock Café kommet tilbage til rødderne, og der, hvor det hele startede. Da den første Hard Rock åbnede tilbage i 1971, var det med et meget enkelt koncept – nemlig ’burgers og shakes’. Det er vi nu gået tilbage til, og så er det selvfølgelig blevet opgraderet til 2019, så der er noget for enhver smag, uanset om du er til verdens første 24-karat guldburger, dens vegetariske tvilling eller en god salat. Og til nogens mulige overraskelse, bruger vi altid friske råvarer, og det gælder for både kød-, vegetar- og veganske retter”, fortæller den daglige leder Nick Pedersen. 

Foto: Nick Pedersen / Hard Rock Cafe

En ny start

Hard Rock Café åbnede for første gang dørene i London i 1971, og sidenhen er Hard Rock-kæden bare vokset og vokset. I dag findes der derfor 184 cafeér fordelt over hele kloden samt flere hoteller og kasinoer, som ejerne bag kæden også driver verden over. Men på trods af den verdensomspændende succes, har der de seneste år været langt mellem gæstebesøgene i lokalerne på Rådhuspladsen i København. 

”Der er ingen tvivl om, at siden vi flyttede fra hjørnet ved Tivoli, har vi haft det svært. Vi flyttede jo nærmest direkte ind i et metrobyggeri på Rådhuspladsen, og jeg tror simpelthen ikke, at vi har været gode nok til at få fortalt københavnerne om vores nye lokation. Mange tror stadig, at vi ligger ved Tivoli”, fortæller salgs- og marketingchef Lars Rasmussen. Han fortsætter:

”Men nu når det grønne metrohegn er væk, og ’muren er faldet’, som vi siger internt, er det for første gang muligt at se restauranten fra Rådhuspladsen. Ovenikøbet med en spritny menu på bordet. Det betyder også, at jeg ser meget optimistisk på fremtiden.”

Et slaraffenland af burgere

Mens Hard Rock Café har været gemt væk bag stillads og byggeplads, er den københavnske madscene eksploderet, og det betyder, at Hard Rock Café i dag er i skarp konkurrence om at være de lokales foretrukne burger joint. Som international kæde skal de pludselig overbevise danskerne om, at rock og autentisk stemning kan hamle op med ‘det gode lokale valg’.

”Vi vil ikke prøve at være noget, som vi ikke er. Hard Rock Café er Hard Rock Café, og vi skal på ingen måde ud og konkurrere på konceptet med de mange lokale burgerrestauranter, der er poppet op i løbet af de sidste par år. Vi har vores helt eget koncept, hvor du kan nyde en frisk og velsmagende burger krydret med en milkshake samtidig med, at du kan slappe af i den velkendte Hard Rock stemning. Og det er noget, du i hvert fald ikke kan finde andre steder i København,” afslutter Lars Rasmussen.

Hard Rock Cafe har ligget i København siden 1995. Først på hjørnet ved Tivoli og siden 2015 ved indgangen til strøget på Rådhuspladsen. Udover restauranten ligger der også en Hard Rock butik, hvor man kan finde enhver tænkelig souvenir med den famøse guitar på.