Lakridsfestival på Østerbro i marts. Foto: Shutterstock

Alle med en svaghed for lakrids skal sætte kryds i kalenderen sidst i marts, hvor der er mulighed for at udforske smagsnuancerne i det sorte stads, når den årlige Lakridsfestival afholdes på Østerbro.

Det bliver en weekend fyldt med smagsprøver og sjove aktiviteter for børn og voksne med en sød tand, når den årlige Lakridsfestival løber af stablen på Østerbro i København i weekenden 24. og 25. marts. 

Det er syvende år i træk, festivalen bliver afholdt – takket være danskernes evige kærlighed til de sorte lækkerier – og arrangører Eva Vedel siger til KBH.dk, at besøgende godt kan forvente at forlade begivenheden mætte, glade og inspirerede. 

– Det er et lille eksklusivt event med plads til 150 gæster af gangen, og hver seance varer to timer. Folk skal ikke lave frokostaftaler bagefter, for jeg lover, at man ikke kan rokke med ørerne, når man forlader os, siger hun grinende. 

Under Lakridsfestivalen, som foregår på Dampfærgevej 10 tæt på Langelinie, vil der være et utal af interessante og anderledes smagsprøver med lakrids i alle afskygninger.

Foto: Lakridsfestival

Dette års centrale tema er ‘bag med lakrids’, og de besøgende kommer til at gå hjem med masser af input til bagning med lakrids i både det salte og det søde køkken. 

– Bagning med lakrids er omdrejningspunket for aktiviteterne i det åbne køkken. Jeg vælger producenterne ud, som deltager, og der vil være alt lige fra øl, kager og bolcher med lakrids til brød, cocktails og chokolade, siger Eva Vedel til KBH.dk.

Lakridsfestivalen foregår på den måde, at gæster køber adgang til at deltage i et bestemt tidsrum, som varer to timer. Ved ankomsten får alle en introduktion og bliver derefter delt op i mindre hold, som begynder forskellige steder.

Foto: Lakridsfestival

Foto: Lakridsfestival

Foto: Lakridsfestival

Der er både det åbne køkken samt mindre smagsstationer, hvor der blandt andet bliver bagt lakrids, og deltagerne inviteres til at lege med og smage på det hele. Mens nogen er i køkkenet, får andre nye smagsoplevelser hos de mange tilstedeværende lakridsproducenter. 

Udover smagsprøverne og aktiviteterne er det muligt at købe en lækker goodiebag med lakridslækkerier med hjem. 

Der vil sammenlagt være seks seancer i løbet af weekenden, og billetter til mellem 200 og 250 kroner kan købes via hjemmesiden Lakridsfestival.dk. Børnebilletter er billigere.

Hvad sker der: Lakridsfestival
Hvor sker det: Dampfærgevej 10 (Pakhus 12), København Ø
Hvornår sker det: 24. og 25. marts 2018

Tilbring en weekend i himlen: Chokoladefestival rykker ind i Tap1 på Amager