Selvom den bliver skåret med et pizzahjul, så er smagen af en tabte flambée helt anderledes. Foto: Krôyers

På Café Krôyers kan man nyde udsigten over Københavns Havn samt opleve hyggelig stemning, når der bydes på tarte flambee direkte fra ovnen.

Det ligner umiskendeligt en pizza. 

Med sin tynde, sprøde bund af og lækkert fyld af bacon kunne man nemt fristes til at tro, at der var tale om en klassisk, italiensk pizza.

Men på cafeen Krôyers er det i stedet en tarte flambée, der bydes på, når man bestiller fra menukortet, og den tysk-franske specialitet har i den grad manglet i København, lyder det fra medejer af Krôyers, Yves Le Lay:

– Min medejer Grace Bikoy har boet i Alsace, og jeg har selv været med nede og hente en masse Riesling-vin fra området med hjem. På min tur derned var det at jeg så, at der virkelig manglede et tartes flambée sted i København, og da lokalet ved siden af blev ledigt, slog vi til, siger han til KBH.dk. 

Yves Le Lay og Grace Bikoy stammer selv helt og delvist fra Frankrig, og derfor var det naturligt, at Krôyers skulle have en ‘frankofil profil,’ som han siger til KBH.dk.  

Her faldt valget på delikatessen tartes flambée, der er lokalkendt i det nordfranske grænseområde Alsace: 

På Kroyers er hele lokalet bygget op omkring pizzaovnen, der er placeret centralt i cafeen. Foto: Krôyers

– Tartes flambée er noget særligt og det blev oprindeligt til, da bagerne i Alsace skulle tjekke om ovnen var helt varm. 

– Det tjekkede de ved at rulle et rundt lag dej ud i ovnen, som blev bagt sprødt. Når brødet hævede op, så var der tarte flambée til hele familien med topping af løg, bacon eller creme fraiche. På den måde minder smagen og fyldet mere om en tærte end en pizza, forklarer Yves Le Lay til KBH.dk. 

Der er ingen rød tomatsovs på en tarte flambée, hvilket adskiller den fra den italienske pizza. Foto: Krôyers

Hos Krôyers er opskriften på tarte flambée blevet udviklet, så dejen er lavet af en blanding af surdej og hvede, og den fransk-tyske specialitet kan fåes med både laks, gedeost, trøffelcreme og foie gras. 

Og den varme specialitet har indtil videre faldet i god smag hos de københavnske kunder, der har givet sig i kast med nordfranske delikatesse.

– Vi har egentlig ikke gjort noget særligt for at promovere os, men alligevel har vi fået masser af god respons, og vi er også heldige, fordi der er så meget trafik. Når folk kommer ind, så bliver de nysgerrige, og starter med at bestille en, og når de så sætter prøver den, så bestiller de ofte en ekstra tarte flambée til bordet, siger Yves Le Lay til KBH.dk.

Siden sin åbning i midten af december har masser af nysgerrige københavnere kastet sig ud i at prøve de lækre og sprøde specialiteter. Foto: Krôyers

Foruden tarte flambée så bydes der også på lækre surdejsbaguettes og rigelige mængder af god øl og fransk Riesling vin, som man kender det fra Alsace. Og hvis man ikke lyster at blive i den hyggelige cafe, der ved sin placering på Krøyers Plads har god udsigt til Københavns Havn, kan man også få friskbagte surdejsbaguettes som takeaway.

Kroyers åbnede i midten af december og har åbent alle hverdage fra klokken 8 til 21 og i weekenden fra klokken 10 til 21. 

Hvad er det: Krôyers
Hvor er det: Krøyers Plads, Strandgade 87A, København K

Foretrækker man i stedet at slukke tørsten, så kan københavnerne glæde sig over, at der ikke er langt til Skindbuksen og Hviids Vinstue, der på trods af risikoen for at lukke nu får en hjælpende hånd af Københavns Kommune.