Foto: Shutterstoc

I København åbner den ene sunde café, efter den anden. Økologisalget i supermarkederne er stigende – og der har måske aldrig været en større fokus på den aktive og sunde livsstil. Og netop den aktive livsstil, er drøn populær.

I en presset hverdag, kan det somme tider være svært at få rørt sig nok – især hvis man til daglig sidder i et stillesiddende job. Dette er virksomhederne også begyndt at være opmærksomme på, for at sikre at ens medarbejdere holder sig i gang. Forskning viser ligeledes at motion er vigtig i forhold til ens koncentrationsevne, hvorfor det naturligvis giver mening at sundhed og motion er et aktuelt fokusområde. 

Cyklen har hjemmebane i København 

Man kender blandt andet Danmark, for at være en cykelnation – og København for at være cykelhovedstaden – kun lige overgået af Amsterdam målt på verdensplan. 

For samfundet er det ekstremt vigtigt, at man holder cykelmulighederne så gode som overhovedet muligt. Det er både gavnligt for miljøet, men ikke mindst også for befolkningen, at man prioriterer sin cykel som det foretrukne transportmiddel.

Tages sundhedsbrillerne på, er netop cyklen en stor del af de ændringer, hvor både virksomhed, kommune og ikke mindst samfundet kan sætte ind. Vi har over hele Danmark nogle fantastiske cykelmuligheder, men der er stadigvæk plads til endnu flere på vejene. 

2018 har været et godt cykel-år, hvis man spørger én førende cykelbutik Cykelexperten

Der er blevet solgt mange cykler, men der også været en rigtig god aktivitet på værkstedet. Det har været et lidt specielt cykel-år, eftersom vi blev ramt af et mildt forår og meget varm sommer, som gjorde at cykelsæsonen peakede lidt før, end hvad vi før har set. 

Hvad er motion uden sund kost?

Hvis man overordnet kigger på sundhed, kan man hverken stille motion eller sund kost alene. De hænger sammen, hvorfor det også er nødvendigt at have fokus på begge områder. 

Dog er kosten endnu vigtigere, da det skaber hele fundamentet for vores krop. Gennem kost kan man både skabe energi og overskud, der netop kan være en central motivationsfaktor, til lige at gøre det ekstra, såsom at tilføje motion som en fast del af sin hverdagsrutine. 

Indledningsvist skrev vi, at der måske aldrig nogensinde har været en større fokus på kost, end hvad der er i øjeblikket. De fleste har en holdning til, hvoraf nogle er meget ekstreme. I øjeblikket går debatten meget på, kød eller ikke-kød. 

Flere danskere har allerede udtrykt deres holdning til dette på landsdækkende TV. 

Hvor debatten ender, er det svært at spå om. Helsemagasinet HELSEBOOST har selv tilføjet – sundhed sker indefra – altså man skal trives med sin handling. Det er vigtigt at man lader folk leve sit liv, og derfor også lade det være op til enkelte at tage stilling til hvilken side man er på. 

I hvert fald er der i København rig mulighed for alle. Her er efterhånden veganske og vegetariske retter på de fleste menukort i indre by.